Bild: Fine dining på Stedsan in the woods Foto: Sine Fuglsang Christensen

48 timmar för den hållbara matälskaren

Fine dining i skogen

Foto bild i toppen på sidan: Sine Fuglsang Christensen

Tänk på att förboka dina upplevelser inför denna helgresa med fine dining.

Bild: Stedsans in the Woods Foto: Fabienne Van Leeuwen

Foto: Fabienne Van Leeuwen

Dag 1

Off-grid och närodlade råvaror

Boka in dig på en kulinarisk upplevelse hos Stedsans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är en off-the-grid anläggning med en föryngringsgård, restaurang (3- eller 5-rätters), 16 enkla trästugor, camping, flytande bastu på sjön och badtunna. Gästerna ska känna naturens helande krafter på sinne, kropp och själ, och visa att lyx, sann hållbarhet och välbefinnande går hand i hand.

Du anländer på eftermiddagen dag 1 och välkomnas med något gott och dricka. Slappnar av i bastun och sätter dig sedan till bords. Maten tillagas utomhus på närodlade råvaror. Natten avslutas vid brasan intill sjön.

Bild: Fasaden till hantverksbageriet Fika by Steph Foto: Caroline Orädd

Foto: Caroline Orädd

Dag 2

Ekologiskt sommarcafé i glashus

Efter brunchen dag två drar du vidare till närliggande Bäckhästens Vedugnsbageri & Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns ett ekologiskt sommarcafé där man kan njuta av smörgåsar och läckra bakverk i glashuset eller utomhus intill hagarna med hästar och kor. I gårdsbutiken erbjuds förutom bröden, lite av varje. Både odlingarna och bageriet är KRAV-godkända.

White guide hyllade 5-rätters

Checka in på Villa Knystaforsen i Rydöbruk efter kl. 15.00. Miljön är oerhört vacker där Nissan verkligen forsar fram och du behöver bara promenera över en bro för att nå restaurangen Knystaforsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du bjuds in till på middag någon gång mellan 17.30 och 18.00. Fyratimmars-upplevelsen på den White guide hyllade Knystaforsen innebär 5-rätter och dessa tillagas utomhus över öppen eld.

Hantverksbageri med surdegsbröd och bakverk

Övernattningen inkluderar frukost dagen efter. Du rekommenderas att ta en promenad i de vackra omgivningarna och innan du åker hem besöker du Fika by Steph Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger i samma område. Stephanie är känd från Hela Sverige Bakar och driver ett hantverksbageri med surdegsbröd och bakverk.

Viltdelikatesser

Och på hemvägen besöker du den fantastiska gårdsbutiken VJ Vilt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som har specialiserat sig på viltdelikatesser. Butiken hittar du i Nissaryd utanför Hyltebruk, ca 15 km naturskön väg bort.

I denna guide visar vi ett urval av våra företag som finns i kommunen. Vill du vara med och synas? Hör av dig till turismansvarig i Hylte kommun.

Fler guider