Hylte kommun logotyp

Lev din dröm Hylte

På landsbygden blomstrar både människor och verksamheter. Det är en plats där drömmar kan förverkligas. Vårt syfte är att underlätta vägen dit.

Vad drömmer du om?

Vill du leva ett liv i bättre balans mellan arbete och fritid, komma närmare naturen och uppleva gemenskap med dina grannar? Då är Hylte en plats för dig. För vissa är landsbygden en plats dit man åker för att spendera sin semester och fylla på med energi, men det är inte ett liv för alla.

I Hylte finns en trygghet och ett lugn. Samtidigt myllrar det av entreprenörsanda och gott om företagsamma personer som redan upptäckt att landsbygden är mycket mer än ett fritidsområde. Faktum är att vi som bor här är väldigt nöjda med livet i Hylte*. Här finns närhet till all viktig service så som skola, sjukvård och äldreomsorg. Det är enkelt att handla närproducerat och hållbart, både vad gäller livsmedel och kläder. För de unga i Hylte finns gott om fritidsaktiviteter tack vare vårt levande föreningsliv som erbjuder flera olika sorters aktiviteter om kvällar och helger. Här finns allt från pizzerior till fine dining med michelinstjärna och på Kulturhuset Forum får du den dos av kulturliv du behöver. Alltid med naturen inpå knuten. Festival mitt ute i ingenstans? Javisst finns det!

Vi ska dock inte sticka under stolen med att Hylte är väldigt långt ifrån storstadsmiljön. Är det stadspuls du är ute efter, då är inte Hylte rätt plats för dig. Så vem är du som person och hur vill du leva ditt liv?

* Resultat från medborgardialogen 2022.

Lev din dröm Hylte kartlägger obebodda hus på landsbygden i Hylte kommun. Vi förmedlar kontakt mellan fastighetsägare och människor som vill flytta hit genom att matcha hus mot intressen. Sedan starten 2019 har många hus gått från att vara tomma till permanent bebodda.

Känner du till ett hus som som står obebott? Tryck här.