Hylte kommun logotyp

Äger du ett hus som inte används?

Ibland blir hus stående oanvända. Anledningarna till detta kan vara många, men oavsett anledning vill vi göra dig uppmärksam på att det kan finnas någon som är intresserad av att ta hand om fastigheten du inte använder.

Lev din dröm Hylte är en satsning som startades eftersom det fanns många tomma hus i kommunen. Tidigare har grannkommunen Falkenberg genomfört en liknande satsning med stor framgång som gav många nya invånare och många hus fick nytt liv. På sina ställen har hela byar väckts till liv igen då nya familjer flyttat in, renoverat och restaurerat såväl bostadshus som ladugårdar och marker. Plötsligt betar djur på ängar som stått i träda under väldigt många år. Barn springer runt på gårdsplanen och i fönstren lyser lampor. Gräsmattor klipps och verksamheter startas.

När någon flyttar in i ett hus som stått tomt länge är det mycket som händer. Du som äger ett hus som står tomt kan vara en del av den här utvecklingen med att ge byar nytt liv och inte minst trygga en familjs framtid på landsbygden här i Hylte. Vi vill gärna komma i kontakt med dig och berätta om vilka möjligheter som finns.

Kontakta projektkoordinator Ida Karlsson Lalander på ida.karlsson-lalander@hylte.se eller ring 072-96 58 141.

Kontakt

Projektkoordinator

Ida Karlsson Lalander

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan