Hylte kommun logotyp

Biblioteket för barnens vuxna

För barn upp till 6 år och alla barns vuxna.

Språkstart Halland

Familjer med barn som är sex månader gamla och bor i Hylte kommun kan få hembesök av en språkstartare. Besöken ingår i satsningen Språkstart Halland, som riktar sig till små barn och vuxna i deras närhet i syfte att stärka små barns språkutveckling.

Läs mer om Språkstart Halland

Språkväskor

På våra bibliotek finns språkväskor att låna hem. Språkväskorna fungerar tal- och språkutvecklande och är till för barn mellan 3-6 år. Material och metod är bland annat utarbetat av en erfaren logoped genom det regionala projekt Språkkedjan. Innehållet är tänkt att leka med och på så sätt träna språket. Föräldrar har en mycket viktig roll för barnens språkutveckling.

Läs mer om Språkkedjan och språkväskorna (Region Halland) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gåvoböcker

Hyltebiblioteken ger alla 10-månaders bebisar ”De små barnens bok” som innehåller ramsor, sånger, rim och små berättelser. Boken delas ut av BVC. Även 6-åringarna får en bokgåva. Det sker i samband med att förskoleklasserna besöker biblioteket.

Många sätt att läsa

Har du eller någon du känner svårt att läsa tryckt text? Det finns många olika sätt att läsa på. Här kan du läsa mer om hur vi på biblioteket kan hjälpa till att hitta ett sätt som passar alla.

Till Många sätt att läsa

Läsa högt

Att läsa högt för ditt barn hjälper barnet att utveckla sitt språk. Högläsningsstunden kan också stärka relationen och ge en känsla av gemenskap.

När barnet börjar läsa själv är ett tips att turas om att läsa. På våra bibliotek finns det gott om böcker för nybörjarläsaren. På biblioteken finns en särskild avdelning för högläsningsböcker.

Läs mer om högläsning och få tips på Barnens bibliotek (Barnens bibliotek) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och kom ihåg: Man är aldrig för liten eller för stor för att lyssna på en berättelse!

Sagopromenad på Örnvallen

Ni har väl inte missat vår fina sagopromenad? Vid Örnvallen i Hyltebruk, strax ovanför lekplatsen, sitter tolv skyltar med en saga där man kan göra små ”lässtopp”. Sagan byts ut 3-4 gånger per år. En härlig aktivitet för både stora och små året runt.

Aktuellt tema: Vem är inte nyfiken på rymden?

Evenemang

På biblioteken kan även se förställningar, teater och delta i våra olika aktiviteter.

Boktips

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan