Hylte kommun logotyp

Vill du att din förening ska synas i Hylteappen?

Om din förening har en sida på Facebook där ni brukar lägga upp inlägg kan denna kopplas till ett flöde i Hylteappen. Kopplingen görs en gång och sedan dyker alla inlägg ni gör på Facebook också upp i Hylteappen per automatik - och din förening når ut till de strax över 2000 användare som har laddat ner appen.

Så fungerar Hylteappen för föreningar

Hylteappen bygger på att appen ska visa det innehåll som användaren har uppgett att denne är intresserad av. Om du till exempel driver en idrottsförening i Hylte kommun och vill nå ut till människor i kommunen med information om när det är match och när det är träning kommer de som har uppgett att de är intresserade av idrott att se dina inlägg. Kanske har ni träningar för ungdomar, då kommer alla som har uppgett att de är ungdomar eller föräldrar också att se dina inlägg. Har användaren däremot inte uppgett något som är relevenat för din förenings verksamhet, då kommer den här personen att få se andra föreningars inlägg istället.

Att göra inlägg i Hylteappen är enkelt. Det enda som krävs är att föreningar har en öppen sida på Facebook. Er sida på Facebook kopplas till Hylteappen och när kopplingen är gjord kommer alla inlägg ni gör på Facebook också att synas i Hylteappen per automatik. Kopplingen gör ni en gång. Därefter är ni igång.

Koppla sida på Facebook till Hylteappen

Tjänsten som kopplar ihop föreningens sida på Facebook med Hylteappen heter Community. För att göra kopplingen skapar du ett konto genom att trycka på knappen nedan. Kontot är personligt och fler personer kommer att kunna ansluta sig i efterhand.

Administratör på Facebook

Det är viktigt att det är samma person, eller personer, som skapar kontot i Community också är administratör för föreningens sida på Facebook. Är personen som skapar kontot inte administratör kommer kopplingen inte att kunna göras. I det här steget registrerar du dig med dina personliga uppgifter.

Skapa organisation

När kontot är skapat och du är inloggad kommer du till din dashboard. Här trycker du på Skapa organisation. Nu fyller du i alla uppgifter som efterfrågas för föreningen. I det här steget registrerar du organisationen med föreningens namn, e-post och plats. Du kan även ladda upp en profilbild för föreningen och ange vilken kategori föreningen tillhör. All information kan redigeras i efterhand.

Koppling till sociala medier

När organisationen är skapad trycker du på Koppling till sociala medier. Här görs den faktiska kopplingen till föreningens sida på Facebook. Följ alla steg. Observera att du i det sista steget kan behöva trycka i den sida du vill koppla till Hylteappen två gånger.

Moderering

När alla dessa steg är klara kommer en moderator att se över så att allt ser rätt ut innan föreningens inlägg syns i Hylteappen. Moderering av nya konton sker på vardagar. Det kan därför ta några dagar innan du får ett meddelande om att det är godkänt.

Regler

Föreningar och organisationer som har sitt säte i Hylte kommun får koppla sig till Hylteappen.

Det går endast att koppla öppna sidor på Facebook till Hylteappen. Grupper och dolda sidor fungerar inte.

Personen som kopplar en sida på Facebook till Hylteappen måste också vara administratör för sidan på Facebook.

Föreningen/orgaisationen behöver en officiell e-post.

Hylte kommun förbehåller sig rätten att moderera innehåll och ta bort konton som inte följer de regler som satts upp för innehåll i Hylteappen. Konton som bryter mot följande regler kan komma att tas bort utan att meddelas i förväg.

Följande innehåll är inte tillåtet:

  • Sekretessbelagda uppgifter, som namn på personer eller personuppgifter.
  • Känsliga eller integritetskränkande uppgifter och inlägg.
  • Uppgifter som skulle kunna innebära brott.
  • Inlägg som inte innehåller god ton och kan upplevas stötande.
  • Information som berör individärenden där den enskilde riskerar att pekas ut.

Kontakt

Vid frågor om Hylteappen

Kontaktcenter

0345-180 00

kommunen@hylte.se

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan