Hylte kommun logotyp

Praktik

Att arbeta på kommunen är meningsfullt, inspirerande och viktigt. Du kan tillämpa dina kunskaper men också lära dig mycket nytt av yrkesverksamma inom arbetsområdet. Praktikplatsen ger dig en värdefull kontakt med arbetslivet vilket är viktigt när du söker jobb i framtiden.

Praktikplatser inom flera områden

Hylte kommun erbjuder praktikplatser inom flera olika arbetsområden. Här finns det både möjlighet att göra utbildningspraktik och arbetsrelaterad praktik. För att praktikplatsen ska bli så bra som möjligt för dig som praktikant arbetar vi strukturerat med matchning mellan praktikant och arbetsplats.

Ansök om praktikplats

Vi kan erbjuda två olika typer av praktik, praktik för dig som går en utbildning, samt arbetsrelaterad praktik.

Utbildningspraktik

Utbildningsamordnaren ansvarar för kontakten med praktikplatsen så att uppföljning enligt kursplan sker.

Arbetsrelaterad praktik

Du som vill ha en arbetsrelaterad praktik inom en kommunal verksamhet gör din ansökan här. För att få en arbetsrelaterad praktik behöver vi en motpart ex arbetsförmedlingen. Rådfråga din handläggare på arbetsförmedlingen om du är osäker på på om detta är rätt sökväg för dig.

Du kan söka praktikplats direkt via våra e-tjänster. Klicka på länkarna nedan för att söka. För att vi ska kunna erbjuda dig den önskade praktiken underlättar det om vi kan få din ansökan senast två månader före planerad praktikstart. Finns det en flexibilitet i datum för praktikstart eller praktiklängd – ange gärna detta.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan