Hylte kommun logotyp

Att lära sig svenska

Bild: Ett skrivblock med texten Learn Swedish ligger ovanpå en svensk flagga.

Som ny i Sverige kan du välja att lära dig svenska ihop med andra vuxna via en utbildningen Svenska för invandrare (SFI). Ett annat sätt är att lära sig svenska själv via en portal som Länsstyrelsen har tagit fram, antingen själv eller med andra.

Svenska för invandrare (SFI) är en utbildning för vuxna personer med annat modersmål än svenska. Genom utbildningen ska du få grundläggande kunskaper så att du kan prata svenska i vardagslivet och arbetslivet. Du blir anvisad till SFI inom din etableringsplan och du ska själv registrera dig i kön. Du får sedan information om när du kan få en plats som skickas till den adress där du är folkbokförd.

Lär dig svenska på egen hand

Länsstyrelsen har tagit fram en portal för samhällsinformation som riktar sig till dig som är ny i Sverige och vill hitta information om det svenska samhället. Nu finns det olika hjälpmedel och verktyg där du kan träna svenska själv eller med andra. Via länken nedan hittar du flera olika hjälpmedel och verktyg där du kan träna svenska själv eller med andra.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan