Hylte kommun logotyp

Malmagården

Särskilt boende i centrala Hyltebruk med närhet till apotek, bank och affärer. Det är ett boende i två plan med 75 lägenheter. Här finns en demensenhet, parboende samt en korttidsenhet med möjlighet till växelvård. Personal finns tillgänglig alla dygnets timmar. Som anhörig är du alltid välkommen hit.

Inne- och utemiljö

Lägenheterna är rymliga och består av ett rum med egen toalett och dusch, samt kokvrå. Flera av lägenheterna har en egen uteplats. Varje enhet har gemensam matsal och dagrum med TV. Hiss mellan våningsplanen finns. Uteplats finns på bottenplan och på ovanvåningen finns en stor gemensam balkong. Utevistelser erbjuds, det finns en stor trädgård med blommor och frukt samt fina promenadvägar, sittplatser finns på flera ställen.

Dagcentral finns dit du och dina närstående kan komma för att äta middag.

Aktiviteter

På Malmagården finns möjlighet till aktiviteter och samvaro. Här kan du delta gemensamma aktiviteter såsom bingo, underhållningar, vara med och sjunga, cafe i ”Farmors hörna", cykla en runda på tandemcykeln, spaavdelning och gudstjänster etc. Biblioteket lämnar böcker för utlåning. Det finns ett gym för träning av stryka, rörlighet och balans.

Följ våra aktiviteter på instagram: malmagarden_hylte.

Hälsovård

Här finns också tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. Närsjukvårdens läkare kan vid behov göra hembesök hos dig.

Det finns tillgång till tandläkare och tandhygienist som gör besök i lägenheten. Frisör och fotvårdsspecialist kan du boka så de kommer till din lägenhet.

Här finns personal dygnet runt. Vid inflyttning utses en personlig kontakt som har mer ansvar och nära kontakt med dig som flyttar in och dina närstående. All personal har tystnadsplikt

Mat

På varje boende finns kostombud som har ett samarbete mellan personalen, boenden och köken. De diskuterar frågor som rör måltiderna, som nutrition, tider, miljön och önskemål om maträtter. Är du i behov av att komma i kontakt med kostchefen, ring via kontaktcenter 0345-180 00.

På Malmagården finns en dagcentral dit du och dina närstående kan komma för att äta middag.

Se öppettider och matsedel här.

Parboende

På Malmagården kan ni erbjudas att bo i ett parboende om ni som makar/sambor har levt tillsammans under lång tid, även om bara den ena personen har behov av den omsorg som ges på ett särskilt boende.

Ni får då bo tillsammans i en gemensam lägenhet och den personen utav er som har behov av insatsen beviljas särskilt boende och den andra personen står som medboende.

Korttidsvistelse

På ett korttidsboende kan du bo en kort tid för att återhämta dig efter en sjukhusvistelse. Läs mer om korttidsboende här.

Ansökan

Är du i behov av särskilt boende kontaktar du omsorgsförvaltningens socialsekreterare via Hylte kommuns kontaktcenter 0345-180 00. Målsättningen är att du får ditt beslut inom 8 veckor hemskickat till dig.

Kontakt

Malmagården

Realgatan 3 A-C, Malmagatan 2
314 81 Hyltebruk

Realgatan 3 C

Demensenhet: 0345-181 80

Malmagatan 2

Nedre plan: 0345-182 01

Övre plan (korttidsenhet): 0345-182 02

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan