Hylte kommun logotyp

Temamånad om psykisk hälsa - psyklyftet

För fjärde året i rad arrangeras Psyklyftet, som är en temamånad om psykisk hälsa. Syftet är att öppna upp för samtal om vad psykisk (o)hälsa är och vad vi kan göra för ett ökat välbefinnande.

Under november månad, vecka 47, infaller också "En vecka fri från våld" som är en nationell kampanjvecka för att uppmärksamma våld i nära relationer som det samhällsproblem det är och hur det kan förebyggas.

Runt om i kommunens verksamheter kommer Psyklyftet såväl som "En vecka fri från våld" uppmärksammas på olika sätt genom sociala medier, affischer, broschyrer, samtal, informationsfilmer, utbildningar, bokskyltning, tipsrundor och genom att personalen bär pins.

Aktiviteter för kommuninvånare under psyklyftet:

  • Lär dig mer om hur vuxna kan föra samtal med unga om det som sker på nätet. Den här digitala föreläsningen med Ulla Thorslund (specialiserad på våld och sexuellt våld) går igenom den delen av verkligheten som finns på nätet och som är vardag för unga idag. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • För dig som är äldre eller vårdar en anhörig erbjuder Guldkanten en rad olika aktiviteter för att främja gemensamskap se hösten program här. Öppnas i nytt fönster.

Läs mer om psyklyftet HÄR

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: