Hylte kommun logotyp

Välkommen till Näringslivsdagen 2024

– en dag fylld av inspiration, kunskap och nätverkande med fokus på kommunikation, omvärld och framtidens möjligheter.

Fredag 2 februari kl. 07.30 - 13.30
på Kulturhuset Forum i Hyltebruk

Snart är det dags igen! I januari 2023 arrangerade Hylte kommun för första gången någonsin Näringslivsdagen. Efter ett framgångsrikt och välbesökt event har vi växlat upp planeringen för 2024 års upplaga ytterligare ett steg och kan stolt presentera företagarorganisationen Företagarna Hylte som vår medarrangör.

Vad händer på Näringslivsdagen?

Näringslivsdagen 2024 är en unik möjlighet för företagare och näringslivet att mötas och ta del av de senaste trenderna och insikterna inom kommunikation, omvärldsanalys och framtid. Med en dynamisk mix av inspirerande tal och workshop kommer du att gå hem med nya strategier och verktyg för att stärka ditt företags konkurrenskraft.

Näringslivsdagens moderator är riksstyrelseordförande för Företagarna Fabian Bengtsson. Med gedigen erfarenhet från flera stora bolag så som bland annat NetOnNet, Axfood och SIBA tar Fabian med oss på en omvärldsanalys utifrån sina upplevelser av att driva företag både under toppar och dalar.

Inledningsvis kommer kommunchef Emma Gröndahl och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist att berätta om vad som är på gång inom kommunen.

Du kommer sen att få lyssna till Jerry Engström om hur du stärker ditt varumärke och få insikter i hur du kan förbättra din företagskommunikation för att nå ut till både nuvarande och potentiella kunder.

Linda U Johansson berättar om metaverse och utforskar hur du kan anpassa dig i den ständigt föränderliga digitala omvärlden. Vad är metaverse idag och vad kommer att innebära för oss i framtiden?

Dagen avslutas med en workshop med Företagarna Hylte där kommer ni få olika påståenden att i grupp ta ställning för. Vad väljer ni? Varför? Vad har andra valt? Ämnet är mer eller mindre komplexa situationer som hjälper, eller stjälper, företagsklimatet i vår kommun - hur kan vi tillsammans hitta lösningar och bättre ta tillvara möjligheterna?

Kunskapsutbyte och nätverkande

Tanken med Näringslivsdagen är att skapa en plattform för kunskapsutbyte och nätverkande – oavsett om du representerar ett företag med flera hundra anställda eller själv driver ett mindre företag i egen regi. Du kommer att få möjlighet att träffa andra företagare och entreprenörer för att utbyta erfarenheter. Lokala politiker, organisationer och tjänstepersoner finns på plats för dialog och för att fördjupa sin kännedom om det lokala näringslivet. Genom att knyta nya kontakter och lära dig från andra kan du få ovärderliga insikter och idéer som kan ta ditt företag till nya höjder.

Boka in den 2 februari på Kulturhuset Forum Hyltebruk i din kalender och se till att du inte missar årets viktigaste näringslivsevent i Hylte kommun. Säkra din plats redan idag och var med och forma framtidens företagande tillsammans med oss!

Näringslivsdagen är kostnadsfri och vi bjuder på både frukost och lunch.

Anmälan

Sista dag för anmälning via länken är onsdag 24 januari. Vänligen kontakta näringslivsansvarig Camilla Johansson på camilla.johansson2@hylte.se för efteranmälan.

Program

07:30 Incheckning och frukost i Opalen

08:15 Inledning i biosalongen med Fabian Bengtsson

08:20 Hej Hylte med landshövdingen Anders Thornberg

08:25 Kommunen berättar med kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist och kommunchef Emma Gröndahl

08:45 Omvärld med Fabian Bengtsson

09:05 Föreläsning med Jerry Engström

10:00 Kaffe och mingel i Opalen

10:30 Föreläsning med Linda U Johansson

11:25 Paus

11:40 Workshop: Vart är vi på väg? med Företagarna

12:40 Avslutning

12:45 Lunch och mingel i Opalen

Moderator

Fabian Bengtsson

Moderator

Fabian Bengtsson är personen med många strängar på sin lyra. Riksstyrelseordförande för Företagarna, ägare samt ledamot i NetOnNet AB, Waldir AB, och Remvassen AB, som är verksamma inom detaljhandel, finans- och försäkringssektorn samt fastighetsbranschen. Fabian är även styrelseledamot i Axfood AB och Svensk Fastighetsförmedling AB. Tidigare har han även varit Vd i tredje generation för SIBA.

2016 utsågs Fabian till EY Entrepreneur of the Year i Sverige. Fabian är en av grundarna för Årets Unga Idé som delas ut av Företagarna och Bengt Bengtsson Stiftelsen SIBA varje år.

– Fler företagare är nyckeln till dagens och framtidens samhällsutmaningar. Det är ett stort steg att starta ett företag, men med en bra idé och mycket jobb och passion kan du skaffa dig framgång på ett sätt som du aldrig kan som anställd.

Talare

Metaverse Mayham – Vad händer efter hypen?

Föreläsning med Linda Johansson

Metaverse är ett ord som hörs överallt just nu. Det är nytt, spännande och kanske lite farligt? Eller är det en fluga? Vi hör om konserter i Metaverse, vi hör att Nike säljer digitala skor som aldrig förr, vi hör att industriell Metaverse utvecklas i snabb takt och att det skapas stora internationella världar för att skapa decentraliserade samarbeten.

Men vi är bara i början av denna utveckling. Precis som när internet kom så förstod ingen vad det var eller vad man skulle ha det till. Linda U Johansson är futuristen som har skrivit Sveriges första bok om Metaverse och med mängder av exempel så visar hon vad Metaverse är idag och vad det kommer innebära för oss i framtiden.

Så bygger du ett starkt varumärke

Föreläsning med Jerry Engström

Vill du lära dig om hur du kan stärka ditt varumärke och nå ut mer effektivt med er kommunikation? Jerry kommer till Näringslivsdagen och delar med sig av erfarenheter, tips och tankar under en föreläsning med flera framgångsrika exempel från verkligheten som inspirerar och väcker nya idéer.

Jerry är en av Sveriges mest hyllade marknadschefer, inte minst för sitt arbete med att göra Fjällräven till ett av Sveriges mest populära varumärken och ett globalt fenomen samt hur han varit med att lyfta Höga Kusten som besöksmål. Idag arbetar Jerry med att förverkliga sin passion FriluftsByn samtidigt som han hjälper företag och destinationer att stärka sitt varumärke och förbättra sin kommunikation.

Workshop

Workshop

Vart är vi på väg? Så stärker vi företagsklimatet tillsammans!

Under en spännande timme kommer ni få olika påståenden att i grupp ta ställning för. Vad väljer ni? Varför? Vad har andra valt? Ämnet är mer eller mindre komplexa situationer som hjälper, eller stjälper, företagsklimatet i vår kommun - hur kan vi tillsammans hitta lösningar och bättre ta tillvara möjligheterna?

Anmälda företag och organisationer

Tiraholms Fisk AB

Malin Ivarsson text & form

Södra Hestra Sparbank

Bendex AB

Teneal Solinas

Almi Företagspartner Halland AB

Esskå Metall AB

Arbetsförmedlingen

Kinnareds Bilverkstad AB

Montan Skog & Juridik AB

Actis Revision och redovisning

Invest in Halland, Region Halland

Frauenthal Gnotec Sweden AB

Ung Företagsamhet i Hallands län

Bofast AB

Hans Gustafsson Innovation AB

Lokalt Ledd Utveckling Halland

Hyltebostäder

Täta Tak Energi AB

Samordningsförbundet i Halland

Malins Ekonomitjänst AB

Pensionat Sågknorren

Olles dotter

Fika by Steph

Södra Hestra Sparbank

Lilje arkitektur AB

Salong Din Frisör

CE Produkter AB

Hylte Paper AB

Region Halland

Toppenlösningar Halland

Hallands matgille

Mikael Ekmans Bygg AB

Svenskt Näringsliv

ELJ Bordet AB

AGES Casting Unnaryd AB

Gnosjö Automatsvarvning AB

Verre Imprimes UF

Bra Bostad

Bergåsa B&B

Kommunstyrelsen

Kultur och folkhälsonämnden

Barn och ungdomsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden

Omsorgsnämnden

Mäklarhuset

Peters Mekanikkonstruktion

Räddningstjänsten

Länsstyrelsen

CA Entreprenad

Sävsebo Holding AB

Arbetsförmedlingen Halmstad

Lidhults Bygg & Lantmän AB

TPF-Service AB

JC-Design

Maria Axelsson HR Partner AB

Ejdestigs Marketing & Consulting AB

Wahlströms Bil AB

Ica Supermarket

SmurfitKappa

KJ:s Färg & Vrktyg

Nitator AB

Forest Tribe

TEK Kompetens

Femsjö bygg AB

Samordningsförbundet i Halland

Mats.S El AB

Landeryds Åkeri AB

Ludvig & Co

Hallandstrafiken

Br Saraböke El AB

Gustafssons VVS

LF Halland

Landeryds järnvägsmuseum

Jan Lundsten AB

Landeryds Åkeri

Charlottenlund

Laholms kommun

Följ oss på sociala medier

Kontakt

Camilla Johansson, Näringslivsansvarig Hylte kommun
E-post: camilla.johansson2@hylte.se
Tel: 0733 718353