Hylte kommun logotyp

Bostad, lägenhet och flyttanmälan

I Hylte kommun finns det gott om valmöjligheter när det gäller boende. Du kanske drömmer om ett liv på landet med gott om plats för familjen? Eller föredrar du kanske en villa eller lägenhet i samhället närmare service, skola och omsorg?

Köpa hus

En av de största investeringarna i livet är att köpa hus. I Hylte kommun finns det flera bostadsbolag som du kan kontakta för att undersöka var som finns ute till försäljning idag.

Obebodda fastigheter på landet

För dig som söker ett boende på landsbygden som du kan forma själv driver Hylte kommun satsningen Lev din dröm Hylte. Projektet syftar till att möjliggöra för fler att bo och verka på landsbygden, bland annat genom att inventera obebodda fastigheter för att ge dem chansen till ett nytt liv.

Hyra boende

I Hylte kommun kan du välja på många olika typer av lägenheter. De lokala fastighetsbolagen erbjuder såväl marklägenheter som boende i våningshus i de flesta av kommunens orter.

Hylte kommun har ett eget kommunalt fastighetsbolag Hyltebostäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. men det finns också flera andra aktörer som hyr ut bostäder i Hylte kommun.

De som bor i flerbostadshus, exempelvis boende i lägenhet, ska folkbokföras på ett lägenhetsnummer. Det ska alltså finnas en unik adress till alla entréer i ett flerbostadshus. Lägenhetsnummer krävs där det finns flera lägenheter med samma huvudentré.

Boende som inte känner till sitt lägenhetsnummer ska kontakta sin fastighetsägare. Fastighetsägare som har frågor om lägenhetsnumrering ska kontakta Hylte kommun, 0345-180 00.

Orter i kommunen

I Hylte kommun lever du nära din familj, dina vänner och arbetskamrater. Du har nära till jobbet, naturen och barnens skola. Vill du bo på någon av de större orterna så är det Hyltebruk, Torup eller Unnaryd som dominerar gällande antal invånare och samhällsservice.

Läs mer om alla orter i kommunen här.

Ägarbyte och flyttanmälan

När du flyttar till en ny fastighet ska du göra ett ägarbyte gällande: vattenavläsning, renhållning, samt slam och avlopp. Gör ägarbytet genom nedan blankett eller e-tjänst:

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan