Hylte kommun logotyp

Skolbibliotek

I skolbiblioteket hos oss finns det skönlitterära böcker och faktaböcker både för studier och nöjesläsning som du kan låna. Böcker stärker din språkliga förmåga, din läsförmåga och ditt läsintresse samt din digitala kompetens och förmåga att ha ett källkritiskt förhållningssätt.

Öppettider

Dag

Tid

Måndag

Kl. 08:15- 16:00

Onsdag

Kl. 08:15 - 16:00

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att låna böcker i skolbiblioteket. Samma lånekort gäller på samtliga bibliotek i Hylte kommun. Om du inte har lånekort behöver dina föräldrar skriva på ett avtal om du är under 18 år. Är du över 18 år skriver du under avtalet själv. Kom till skolbiblioteket och hämta en blankett så får du sedan ett lånekort.

Lånetiden för biblioteksböcker är fyra veckor, för kurslitteratur är lånetiden tio veckor. Om du vill ha boken längre måste du låna om boken.

Lyssna på böcker via Legimus och ILT

Om du behöver lyssna på din bok kan du låna boken från Legimus som erbjuder dig att själv ladda ner och läsa talböcker direkt i datorn, iPaden eller mobilen. Registrera dig till Leigmus hos oss i skolbiblioteket.

Som elev har du även tillgång till ILT inläsningstjänst. På ILT finns inlästa läromedel, lättlästa böcker, filmer och guider på flera språk.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan