Hylte kommun logotyp

Sommarsimskola

Örnahallens Hälsocenter erbjuder sommarsimskola till alla barn från året då de fyller fem år. Sommarsimskolan pågår måndag till fredag under vecka 24 och vecka 25. Se schema nedan.

Anmälan är öppen från 16 maj och görs via webben.

Sommarskolan har ett begränsat antal platser. Du kan anmäla ditt barn från det året de fyller fem år.

Barn som är skrivna i Hylte Kommun har företräde till sommarsimskolan. Är du skriven utanför Hylte kommun och vill anmäla ditt barn? Skicka ett mail till ornahallen@hylte.se så placerar vi dig i kö. Ange ditt och barnets namn, barnets födelseår, din e-post, ditt telefonnummer samt vilken grupp du önskar att barnet ska vara i.

Kostnad och kort

Kostnad för att medverka i simskolan är 530 kronor och betalas direkt vid bokningstillfället via vår webbokning. Om du inte har ett chipkort sedan tidigare tillkommer en engångskostnad på 75 kronor. Vid första simskoletillfället köper du ett chipkort i receptionen för att kunna passera grinden. Har du ett chipkort sedan tidigare som inte används går detta bra att omprogrammera. Det går bara ha en aktiv aktivitet per kort.

Schema

Sommarsimskolan pågår måndag till fredag under vecka 24 och vecka 25 med start måndagen den 12:e juni. Sommarsimskolan avslutas torsdagen den 22 juni.

Simskola nivå 2

09.00 - 09.30

Simskola nivå 3

09.35 - 10.35

Simskola nivå 4

10.10 - 10.40


Grupper och kunskapskrav

För att barnet ska känna trygghet och kunna utvecklas i simskolan är det viktigt att barnet hamnar i rätt grupp från början. Läs därför igenom kunskapskraven nedan för att vara säker på att ditt barn hamnar i rätt grupp. Är du osäker på vilken grupp ditt barn passar i för att kunna utvecklas på bästa sätt i simningen är du välkommen att kontakta oss på ornahallen@hylte.se, så hjälper vi er.

Uppfyller barnet inte kunskapskraven för gruppen som barnet är anmält i, förbehåller vi oss rätten att:

  • Låta vårdnadshavare vara behjälplig i vattnet för barnet under simskolan
  • Göra en återbetalning för simskolan
  • Vid möjlighet byta grupp

Föräldrar får gärna vara med och titta på undervisningen i simhallen.

Vänligen informera simläraren om ev. sjukdomar eller funktionsnedsättning så att vi kan bedriva en så säker undervisning som möjligt.

Förkunskap: Barnet ska klara av att vara själv i stora bassängen. Kunna doppa hela huvudet under vattnet och glida med ansiktet i vattnet samt släppa benen från botten.

Vi tränar på självlivräddning och grunderna för bröst- och ryggsim i stora bassängen.

Målen efter kursen: Att själv kunna hoppa från kanten i stora bassängen och ta sig in till kanten utan flythjälpmedel. Att kunna simma 3-5 meter bröstsim.

Förkunskap: Barnet ska kunna hoppa i stora bassängen och kunna ta sig tillbaka till kanten utan flythjälpmedel. Kunna simma 3-5 meter bröstsim eller ryggsim.

Kursen består av 10 tillfällen.

Vi tränar på tekniskt riktig simning, både bröst- och ryggsim.

Mål efter kursen: Att kunna simma minst 10 meter bröstsim på ett tekniskt riktigt sätt i den stora bassängen.

Förkunskap: Barnet ska kunna simma tekniskt riktig simning minst 10 meter bröstsim.

Kursen består av 10 tillfällen.

Vi tränar på att simma längre sträckor och att simma tekniskt riktigt på ryggsim.

Mål efter kursen: Att kunna simma 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim på ett tekniskt riktigt sätt.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan