Hylte kommun logotyp

Bibblix

Bibblix är en läs- och inspirationsapp med över 3000 svenska barnböcker att välja mellan för barn i åldern 6 till 12 år. Du kan låna fem böcker i veckan. När du lånat en bok kan du ha den i 28 dagar. Bibblix finns att ladda ner gratis till din mobil eller surfplatta i App store eller Google Play.

Bibblix logotyp

Kom igång med Bibblix

Prata med ditt bibliotek om du vill börja använda Bibblix, så hjälper vi dig igång.

  1. Du behöver ett bibliotekskort hos Hyltebiblioteken. Om du inte har ett kan du ansöka om ett på biblioteket i Hyltebruk, Torup eller Unnaryd. Om du är under 18 år behöver du målsmans underskrift på din lånekortsansökan.
  2. Ladda ner appen Bibblix till din surfplatta eller mobil från App store eller Google Play.
  3. Skapa en profil och lägg till ditt lånekort. Du hittar lånekortsnumret på baksidan av ditt lånekort. Du behöver även en aktuell pin-kod som du får på biblioteket.
  4. Klicka dig runt på sidan och leta efter något spännande, roligt, läskigt, fantastiskt eller helt enkelt bara bra att läsa. Öppna boken och börja läs!

Instruktionsfilm

Om Bibblix

Två barn som läser på en surfplatta.

Bibblix är en app för barn 6–12 år med fler än 3000 populära svenska barnböcker att läsa på din smartphone eller surfplatta. Bibblix är gratis att ladda ner och som användare betalar du aldrig för användning av appen, det gör ditt bibliotek. Du hittar appen i App Store för iOS-enheter och i Google Play för Android-enheter.

I Bibblix finns inga ljudböcker. Appens grundtanke är att hjälpa barn i låg- och mellanstadieålder att upptäcka sin läslust och utveckla sin läsförmåga, med ett urval på fler än 3000 populära svenska barnböcker att välja mellan. Med ditt lånekort kan du göra fem lån per vecka (sjudagarsperiod) i Bibblix. Lånetiden är 28 dagar per bok.

I Bibblix finns det över 3000 titlar. Nästan alla går att läsa direkt i din surfplatta eller smartphone (vissa är delar i serier som inte tillgängliggjorts än).

Det finns 18 kategorier att välja mellan och böckerna är indelade i svårighetsgrad baserat på ålder och läsförmåga. Du kan också söka direkt efter titel eller författare. Varje månad uppdaterar vi våra temalistor och presenterar ett urval av de nyaste böckerna på appens startsida.

När du hittat en bok du gillar så kan du spara den till en lista, som Bibblix kallar för bokhylla. Du kan spara boken i en förbestämd bokhylla som Vill läsa eller Har läst, eller så kan du skapa din egen lista.

I Bibblix kan du läsa om vad en bok handlar om och vilket genre eller kategori boken har genom beskrivande bilder. Du kan också se om boken innehåller bilder, och hur många. Du får också en enkel överblick över antal sidor, teckenstorlek, och om den är en del av en serie. Längre ned på samma sida får du tips om liknande böcker och tips på böcker som är både enklare och svårare att läsa.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan