Hylte kommun logotyp

Låna en bokcirkelkasse

Sugen på att starta en bokcirkel? Där får du chansen att läsa böcker du annars kanske inte skulle läsa och fördjupa läsupplevelsen med andra inbitna läsare. Hyltebiblioteken plockar ihop och lånar ut färdiga bokcirkelkassar - så samla ett gäng och sätt igång att bokcirkla!

Låna en bokkasse och starta en bokcirkel

Boka kasse

Du kan låna och hämta våra bokcirkelkassar på biblioteken i Hyltebruk, Torup och Unnaryd. Om du ringer i förväg och reserverar en kasse meddelar biblioteket dig när kassen är färdig att hämta. Du kan även gå in på hylte.bibkat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och söka på bokkasse för att se vilka böcker som finns i kassen och reservera dessa.

Vissa böcker finns som pocket i bokcirkelkassarna. Fråga ditt bibliotek om du hellre vill ha en bok med större text eller som ljudbok.

Just nu i bokcirkelkassen

De sju systrarna: Maias bok – Lucinda Riley

Lucinda Riley har gjort en världssuccé med romansviten om de sju adoptivsystrarna, som bygger på berättelsen om stjärnbilden Plejaderna. De sex systrarna har hämtats från olika platser i världen av sin adoptivpappa miljonären Pa Salt och sedan växt upp tillsammans på hans vackra egendom vid Genevesjöns strand, den sjunde systern har inte hittats. När Pa Salt oväntat dör ställs systrarna inför förändringar i sina liv. De är nu vuxna och får ledtrådar till sina biologiska föräldrar som de kan välja att följa om de vill, frågan är om de vill och vågar. Släktroman med många historiska återblickar.

Historieläraren – Matt Haig

Spännande och lite ovanlig roman: Tom Hazard jobbar som historielärare på en grundskola i London och verkar vara en ganska vanlig 41-åring. Men han har en hemlighet, han åldras mycket långsamt och har upplevt flera av de historiska händelser han undervisar om.

Det första schiffret – Denise Rudberg

Historisk roman. Första delen i serien Kontrahenterna. Tre unga kvinnors liv förändras för alltid 1940 när de flyttar till andra världskrigets Stockholm och blir utvalda att arbeta med signalspaning och försöka knäcka tyskarnas kod.

Prästens lilla flicka – Susan Casserfelt

Psykologiska spänningsromaner med mycket action. Första delen i nya serien Höga Kusten. En snöstorm drar in över Höga Kusten samtidigt som en flicka försvunnit.

Mrs Sinclairs resväska – Louise Walters

Gripande roman om familjehemligheter. I en bok som tillhört farmodern upptäcker Roberta ett brev från hennes avlidne make, en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Men det är något konstigt med brevet, det har en sorgsen och förebrående ton och är skrivet efter hans förmodade död.

Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen – Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling

Hans Roslings kända bok om hur vi uppfattar och ibland missförstår läget i världen ”I Factfulness visar Hans Rosling varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.”

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan