Hylte kommun logotyp

Hela Halland Läser & författarbesök 15/4

Hela halland läser 2024

Var med i Hallands största bokcirkel!

Hela Halland läser arrangeras för elfte gången 2024 och innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Årets bok 2024

Boken som valts är Fiendevän av Varbergsbaserade författaren Sara H. Olsson och handlingen utspelar sig i den lilla byn Ellinge utanför Varberg.

Parallellt med ett historiskt spår om två syskon på en gård, som på 1940-talet gömmer och vårdar en ung skadad tysk desertör, löper en nutida berättelse om Paula som flyttat från Stockholm med man och 1-åriga dottern. Medan dottern skolas in på förskola vandrar Paula omkring och försöker lära känna sin nya hembygd. Ganska snart förstår hon att det finns en tystad historia kring en nedbrunnen gård.

Författaren Sara H. Olsson gör författarbesök på folkbiblioteken i alla kommuner i Halland. De olika kommunernas bibliotek, även många filialer inräknade, har utöver dessa författarbesök också egna program bestående av bokcirklar, samtal och föreläsningar.

Läs boken och var med du också!
På Hyltebiblioteken finns boken Fiendevän som bok och bokkasse. Du kan även läsa den i Biblio-appen som e-bok eller lyssna på e-ljudboken.

Välkommen på författarbesök med Sara H Olsson 

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: