Hylte kommun logotyp

Kontaktperson eller kontaktfamilj för barn och unga

Du som är ung kan behöva extra vuxna i ditt liv. Med en kontaktperson får du en vuxen kompis som du träffar ibland för att umgås eller göra aktiviteter med. Behöver du komma hemifrån lite mer, kan du få bo hos en kontaktfamilj (stödfamilj) några dagar och nätter i månaden.

En kontaktperson eller kontaktfamilj ska stötta dig på det sätt du behöver. Du kan till exempel komma hemifrån, ha någon att prata med utanför familjen, få hjälp med läxor eller att komma ut på aktiviteter. Det blir som en bonusfamilj för dig.

Innan du får en kontaktperson eller kontaktfamilj, försöker kommunen hitta någon som skulle passa ihop med just dig. Det kan ta upp till fyra månader.

Tystnadsplikt

Kontaktpersoner och kontaktfamiljer har tystnadsplikt. Det innebär att de inte får berätta för andra om dig och din familj.

Ansök om stöd

Om du tror att du skulle behöva en kontaktperson eller kontaktfamilj, ring kommunens socialtjänst. De hjälper dig vidare till det stöd som passar dig bäst. Är du yngre än 15 år, är det dina föräldrar som ansöker om eller tackar ja till stödet. Har du fyllt 15 år kan du själv ta beslut utan att vara överens med dina föräldrar.

Ta kontakt med socialtjänsten på telefon 0345-181 24.

Kontakt

Socialtjänsten Barn och unga

Odengatan 1 C

314 80 Hyltebruk

Mottagning: 0345-181 24

Enhetschef

1:e socialsekreterare


Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan