Hylte kommun logotyp

Sjölunda

Särskilt boende i Torup som ligger vackert vid sjön och med grönskande natur runt omkring. Det är ett boende i två plan med 42 lägenheter fördelade på fyra enheter, varav en enhet är ett demensboende. Personal finns tillgängligt alla dygnets timmar. Du som anhörig är alltid välkommen hit.

Inne- och utemiljö

Lägenheterna är rymliga och består av ett rum med egen toalett och dusch, samt kokvrå. Vissa lägenheter har uteplats och på övre plan har man tillgång till en gemensam balkong. Hiss finns mellan våningsplanen. Varje enhet har gemensam matsal och dagrum med TV.

Dagcentral finns dit du och dina närstående kan komma för att äta middag.

Aktiviteter

Det finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och samvaro. Här kan man till exempel vara med på underhållning, bingo, gudstjänst etc. Det finns ett gym för träning av att styrka, rörlighet och balans. Frisör och fotvårdsspecialist kan bokas till boendet. Här finns även en dagcentral dit man kan komma för att äta middag.

På vår instagram kan ni följa våra aktiviteter på sjolunda_hylte.

Hälsovård

Här finns också tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. Närsjukvårdens läkare kan vid behov göra hembesök hos dig.

Det finns tillgång till tandläkare och tandhygienist som gör besök i lägenheten

Här finns personal dygnet runt. Vid inflyttning utses en personlig kontakt som har mer ansvar och nära kontakt med dig som flyttar in och dina närstående. All personal har tystnadsplikt.

Mat

På varje boende finns kostombud som har ett samarbete mellan personalen, boenden och köken. De diskuterar frågor som rör måltiderna, som nutrition, tider, miljön och önskemål om maträtter. Är du i behov av att komma i kontakt med kostchefen, ring via kontaktcenter 0345-180 00.

På Sjölunda finns en dagcentral dit du och dina närstående kan komma för att äta middag.

Se öppettider och matsedel här.

Ansökan

Är du i behov av särskilt boende kontaktar du omsorgsförvaltningens socialsekreterare via Hylte kommuns kontaktcenter 0345-180 00. Målsättningen är att du får ditt beslut inom 8 veckor hemskickat till dig.

Kontakt

Sjöunda

Fredrikslundsvägen 9 A-B

314 41 Torup

Fredrikslundsvägen 9 A

Övre plan: 0345-184 42

Nedre plan: 0345-184 41

Fredrikslundsvägen 9 B

Övre plan: 0345-184 45

Nedre plan (demensenhet): 0345-184 44

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan