Hylte kommun logotyp

Klass 5 i Unnaryd vann specialpris i Naturskyddsföreningens SM i Fågelholk 2024!

Ett stort grattis vill vi rikta till klass 5 på Unnaryds skola som kammat hem ett specialpris från Naturskyddsföreningen för sitt deltagande i SM i fågelholk 2024!

Med 850 bidrag från 91 skolor i 65 kommuner så var intresset stort när vinnande bidrag i Naturskyddsföreningens SM i fågelholk korades. Tre klasser kammade hem första priset och klass 5 på Unnaryds skola hedrades med ett specialpris från Naturskyddsföreningens jury!

- Vi är positivt överraskade av den här fina utmärkelsen, både jag och mina elever. Jag känner mig väldigt glad för att vi fått priset och att de duktiga elevernas slöjdarbete uppmärksammas. Det är kul och viktigt att vi på riktigt har gjort en insats för naturen och hjälpt några hotade arter att hitta bostäder. Eleverna fick också i läxa att sätta upp sina holkar på ett sätt som är snällt mot träden, dvs utan att spika i trädet, berättar Ylva Söderberg, slöjdlärare på Unnaryds skola.

Specialpriset som Unnaryds skola tilldelades har Naturskyddsföreningens jury valt ut extra då barnen satsat stort på att lära sig om och uppmärksamma många olika hotade arter samt till och med byggt en holk för fladdermöss.

Motiveringen från Naturskyddsföreningen lyder :
"2024 års specialpris i SM i fågelholk går till en klass som satsat stort på att lära sig om och bygga holkar till olika hotade arter. De har uppmärksammat och lärt sig om fåglar såsom tornseglare, talltita och entita. Inte nog med det, de har även tänkt utanför fågelboxen och byggt en holk för fladdermöss. Tack för ert stora engagemang för naturens hotade arter!"

Projektet med fågelholkarna har varit igång sedan i höstas och barnen har även arbetat med det i flera ämnen. Fågelholkarna har designats på bildlektionen, övat på skalenliga ritningar på mattelektionen, byggts på träslöjden och lärt sig om olika fågelarter på naturkunskapen.

Här kan ni läsa mer om Fågelholks SM på Naturskyddsföreningens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: