Hylte kommun logotyp

Ny guide till upphandling

Vill du veta mer om hur en upphandling går till? I vår nya upphandlingsguide kan du steg för steg läsa om kommunens inköpsprocess, vilka lagar och regler kommunen behöver förhålla sig till och var du som företagare hittar upphandlingar och hur du lämnar anbud.

En upphandlingsprocess består av 6 steg. Först behöver kommunen ta fram ett bra underlag för att tydligt kunna beskriva behov och krav på den vara eller tjänst som ska upphandlas. Därefter behöver kommunen annonsera upphandlingen så att så många som möjligt kan ta del av den. Du kan hitta aktuella och kommande upphandlingar via Hylte kommuns webbplats under Företagare – Upphandling och inköp. Du kan även välja att prenumerera på upphandlingar via Mercells hemsida för att hålla dig uppdaterad om de upphandlingar kommunen annonserar ut.

Om du uppfyller alla de kraven som ställs i upphandlingen kan du lämna anbud. Anbud lämnar du via tjänsten Mercell TendSign. Här kan du också ställa frågor och be om förtydligar ifall du undrar något kring underlaget till upphandlingen. I upphandlingsguiden finns en steg-för-steg lista över vad du som företagare behöver tänka på innan du lämnar in ditt anbud.

- Vi har tagit fram den här upphandlingsguiden tillsammans med näringslivsansvarige för att underlätta för företag att lämna anbud på Hylte kommuns upphandlingar. Som kommun ställs höga krav på hur vi ska genomföra inköp och med den här guiden vill vi göra det enklare för företag att förstå inköpsprocessen och vad som är viktigt att tänka på när man lämnar anbud. Vi har idag många olika typer av leverantörer, stora som små företag, och vill gärna att ännu fler ska se på Hylte kommun som en möjlig kund. Har du frågor gällande upphandling är du alltid välkommen att kontakta oss, berättar Mathilda och Linda, upphandlare på Hylte kommun.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: