Hylte kommun logotyp

Stort grattis till årets pristagare!

Under tisdagens kommunfullmäktige hyllades mottagarna av årets kulturpris, miljöpris och ungdomsledarpris. Pristagarna tackades för sitt engagemang i bygden med blommor, diplom och en värdecheck. Ett stort grattis till alla pristagare önskar Hylte kommun!

Bild: Kulturpriset Bertil Holmen

Kulturpriset 2023 - Bertil Holmén

Motivering: För att han genom levande beskrivningar i både historieberättande och det skrivna ordet förmedlar en livstids dokumentation av Hyltes utveckling. Genom att så frikostigt dela med sig av erfarenhet, kunskap och arkiv håller han Hyltes historia vid liv.

- Det var en överraskning då jag redan fått naturpriset för tio år sedan men jag blev självklart väldigt glad. Jag är ju en mångsysslare, video och böcker ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag hoppas kunna inspirera andra till också satsa på böcker och nyligen träffade jag en annan person som också skulle satsa på att skriva en bok vilket jag tycker är väldigt roligt! Prispengarna kommer jag nog att skänka till organisationen Läkare utan gränser.

Bild: Pristagare Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset 2023 - Peter Nilsson och Annevi Nilsson, Drängsered GoIF

Motivering: För att i en tid där barn och unga blir alltmer stillasittande ha blåst liv i en av Hyltes vilande föreningar och med sin uppenbara kärlek till sport och rörelse lyckats engagera både barn och vuxna att finna glädje och samhörighet genom Volleybompa och Kidsvolley.

Peter Nilsson

- Det känns jättehedrande att få detta priset och få synas lite utanför verksamheten. En förutsättning för att lyckas med det vi gör är att vi är många som hjälps åt. Vi har en otroligt bra gemenskap tillsammans.

Annevi Nilsson

- Jag känner mig superstolt över att vi vunnit detta priset och ser det verkligen som ett bevis på att vårt engagemang och arbete uppskattas! Jag är jättestolt över alla i föreningen och vad vi byggt upp under dessa åren - alla föräldrar, ledare och framförallt alla fina barn och ungdomar

Miljöpriset 2023 - Kupan, Hyltebruk och Klädcafét i Unnaryd

Årets miljöpris delades ut av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thydén Kärrman (S). Priset delas i år mellan två second hand-butiker: Unnaryds klädkafé och Röda Korset second hand i Hyltebruk.

Motivering: Årets Miljöpris 2023 tilldelas Kupan, Hyltebruk och Klädcafét i Unnaryd för sina insatser och dedikation till att främja hållbarhet genom återbruk. Genom att ha integrerat principerna om cirkulär ekonomi och ansvarsfull konsumtion har dessa två skapat en betydande positiv inverkan på miljön och samhället.

Återbruk är en ädel handling, en hyllning till förnuft och omtanke. I en värld där resurserna är begränsade och avfallet växer, är återbruk en klok och hållbar väg att följa. Genom att ge gamla föremål nytt liv, skapar vi inte bara en ekonomisk vinning utan också en positiv inverkan på miljön.

Birgit Gabrielsson representerade Klädcafét i Unnaryd (till höger i bild)

Klädcafét i Unnaryd

- Helt fantastiskt! En positiv överraskning och väldigt oväntat! Klädcafét är en social mötesplats i Unnaryd och det är härligt att det även lockar så mycket turister till vår fina lilla ort. Det är roligt att träffa folk från hela Sverige och ibland hela världen i lilla Unnaryd. Turisterna brukar berätta för mig att de uppskattar Unnaryd för dess lugn, fiske och vackra natur. Alla är välkomna till oss för att dricka kaffe och samtala lite. Vi engagerar oss även i att skicka kläder till Ukraina i samarbete med Gnosjö hjälper, bland annat är det väldigt aktuellt med vinterkläder just nu. Nu till jul syr jag även förkläden av gamla julgardiner, det har blivit mycket poppis! Pengarna vi får in skänker vi till kyrkan, läkare utan gränser eller världens barn. Det är inga jättesummor men det blir ändå lite!

Camilla Bergström och Paula Andersson från Röda Korset Second hand, Hyltebruk

Röda Korset Second hand, Hyltebruk

- Det är jättekul och betyder mycket för oss alla som engagerar oss i röd korset. Vi brinner för återbruk och hållbarhet och hoppas att fler upptäcker hur bra och roligt det är med second hand! Vi är också jättetacksamma för alla som skänker till oss, utan dem hade detta inte varit möjligt.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: