Hylte kommun logotyp

RSS reportage

Text


 • Solbritt är en eldsjäl i Hylte kommun
  Solbritt - sjukvården under 50 år och engagerad “fotbollsmorsa”
  Solbritt fick under förra året utmärkelsen för Årets eldsjäl 2023 av företagarorganisationen Företagarna Hylte. Utmärkelsen fick hon för sitt engagemang i Hyltebruks Idrottsförening, HIF. Men utöver sitt djupa engagemang i föreningslivet har Solbritt har också under 50 år arbetat inom sjukvården. På 70-talet började hon som undersköterska på ett äldreboende i Unnaryd. Därefter har hon studerat vidare till sjuksköterska, distriktssköterska och beroendesköterska.
  Läs mer


 • Bodil Carlsson - En välkänd gestalt på Kontaktcenter
  Ett mycket välkänt och uppskattat ansikte på kommunens kontaktcenter var i många år Bodil Carlsson. Numera är hon för det mesta pensionär men det händer att hon fortfarande hoppar in i växeln på KC (kontaktcenter
  Läs mer

 • Invigning av Örnvallen år 1987. Ingemar Lund står i mitten.
  Ingemar Lund – med djupa rötter i Hylte kommun
  Har du någon gång varit på berättarkvällarna som numera hålls på Kulturhuset Forum? Då har du med största säkerhet mött Ingemar där han berättar om Hyltes historia och visar bilder och filmer för publiken. Ingemar Lund föddes 1954 på Hyltebruks sjukstuga. Sedan ca 15 år tillbaka är han aktiv i Hylte hembygdsförening där han bland annat jobbar med det stora bildarkivet föreningen har. Förutom ett stort engagemang för bygdens historia spenderar han gärna tid hemma på altanen eller i trädgården tillsammans med sin fru. Du kan även träffa Ingemar på kyrkans språkcafé där han uppskattar att möta människor från andra kulturer och ge en hjälpande hand till de som behöver. Utöver allt det här är han även politiskt engagerad.
  Läs mer
Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad