Hylte kommun logotyp

Betala faktura

Information om betalning till Hylte kommun via e-faktura eller autogiro, samt information till dig som betalar faktura ifrån utlandet. Vad händer om du missar att betala en faktura? Kan du göra en avbetalningsplan?

Betala faktura

Du kan betala en faktura elektroniskt via e-faktura i din internetbank eller via autogiro.

E-faktura

Istället för att få en pappersfaktura får du fakturan presenterad i din internetbank och kan godkänna den för betalning. Smidigt för dig och sparar på miljön. Anmälan till e-faktura sker i din internetbank. Instruktion på tillvägagångsätt finns på respektive internetbank.

  • Frågor gällande fakturan hänvisas till den referens som finns angiven på fakturan.
  • Frågor om betalning hänvisas till kontaktcenter.
  • Frågor gällande påminnelser och krav hänvisas till inkassobolaget Visma, 0771-23 24 00.

Autogiro

Autogiro innebär att pappersfakturan skickas till dig som vanligt men betalning dras automatiskt från ditt valda bankkonto. Autogiro är kostnadsfritt. För att kunna börja betala dina fakturor via autogiro måste du lämna in en autogiroansökan till ekonomienheten.

Om du ansöker via blanketten lämnar du in den i kommunens kontaktcenter eller skickar till:

Hylte kommun
Ekonomienheten
Storgatan 8
314 80 Hyltebruk

Obetalda fakturor och avbetalningsplan

Om en faktura inte betalas i tid skickas en påminnelse ut via inkassoföretaget Visma Collector. Skulle påminnelsen inte betalas i tid fortsätter inkassoföretaget hanteringen av krav och inkassoverksamheten.

Möjlighet till avbetalningsplan finns om du kontaktar ekonomienheten senast 7 dagar före förfallodatum (kontakta ekonomienheten via kontaktcenter, 0345-180 00). Utgångspunkt för överenskommelse är uppdelning av beloppet på tre månader, en avbetalningsplan åt gången och inga fakturor som redan är försenade. Avgift på 170 kr för upprättande av avbetalningsplan tillkommer samt amorteringsavi a’ 50kr och ränta.

Betala faktura ifrån utlandet

Det går att betala till kommunen även om du befinner dig utomlands, men då måste du ange vårt IBAN-nummer (international Bank Account number) och BIC-kod (Bank Identifier Code) även kallad Swift-kod.

IBAN-nummer

SWIFT/BIC

Information

SE13 8000 0834 6906 4725 9084

SWEDSESS

För betalning av fakturor

SE35 8000 0834 6906 4725 9076

SWEDSESS

För övriga betalningar

Kontakt

Kontaktcenter

0345-180 00

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan