Hylte kommun logotyp

Vård och omsorg

Tycker du om människor och söker ett meningsfullt sommarjobb? Varje sommar är vi i stort behov av vikarier inom omsorgen när vår ordinarie personal har semester. Ett jobb inom omsorgen är ett varierande, roligt och givande arbete som kan innebära allt från att laga mat, göra inköp, sköta hygienen, byta kläder, påminna om medicinen eller städa med mera.

Är du vår nya kollega under sommaren?

Vill du ha en betydelsefull och viktig yrkesroll sommaren 2024? Vill du göra skillnad i människors liv och bidra till en trygg och meningfull vardag för andra? Då är du varmt välkommen att söka sommarjobb hos oss på omsorgsförvaltningen.

För sommaren söker vi nu pigga, positiva människor som kan stötta upp när vår ordinarie personal tar semester. Tjänsterna är många och arbetsuppgifterna olika, hos oss kommer du att göra en stor skillnad, ett stort avtryck och mötas av ett härligt gäng som präglas av gott bemötande och hög kvalitet.

Du kan söka sommarvikariat hos oss inom äldreomsorgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vår LSS-verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vem söker vi?

Vi söker dig med mycket hjärta som vill vara med och göra skillnad i människors liv. Trivs du dessutom med att arbeta på olika arbetsplatser och har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner kan vi ha arbetet för dig! Som person är du flexibel, trygg, pålitlig och har en positiv grundsyn. Du kan hantera stressfulla situationer, ta egna initiativ men också samarbeta med andra.

Vad tjänar du när du jobbar inom vård och omsorg?

Många tror att det är dåligt betalt att jobba inom äldreomsorg eller funktionsstöd/LSS. Ingångslönen varierar beroende på din ålder. Nedan ser du några exempel på vad en månadslön/timlön kan se ut för någon som jobbar inom vård och omsorg hos oss.

 • 27 920* kr eller 169 kr/h som undersköterska, oerfaren
 • 28 252* kr eller 171 kr/h som undersköterska, viss erfarenhet
 • 26 147* kr eller 158 kr/h som vårdbiträde, oerfaren
 • 26 590* eller 161 kr/h som vårdbiträde, viss erfarenhet
 • 23 943* eller 145 kr/h som servicepersonal

* Obs löner för 2023.

Utöver det får du ersättning för obekväm arbetstid vid kvälls- och helgarbete samt semesterersättning.

Vilka krav måste du uppfylla?

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Ha körkort (bra att ha - men inget krav)
 • Ha datorvana
 • Behärska det svenska språket i tal och skrift. Du ska kunna läsa, skriva och prata svenska. Detta är viktigt eftersom du i ditt arbete behöver läsa dokumentation, prata i telefon och kommunicera med brukaren (kunden), dina kollegor och anhöriga. I ditt uppdrag ingår också att kunna dokumentera, läsa handlingsplaner och ge rätt stöd och hjälp på individnivå.
 • Gärna utbildning inom vård och omsorg eller liknande.(Gäller äldreomsorgen) Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
 • Erfarenhet av vård och omsorg är meriterande.

Ange när du är tillgänglig för arbete

Hylte kommun använder appen Heroma "Min tid". Som vikarie laddar du själv ner appen och anger du när du är tillgänglig för arbete. Genom systemet får du som vikarie en överblick och kontroll över dina inbokade tider. Erbjudande om arbetspass sker via SMS.

Omsorgsförvaltningen ansvarar för nyrekrytering av vikarier till den kommunala äldreomsorgen. Varje sommar är vi till exempel i stort behov av vikarier, vårdbiträden och personal på våra LSS-boenden.

Ansök här

Välkommen att söka jobb som sommarvikarie inom vård och omsorg i Hylte kommun. Du blir kontaktad via telefon eller e-post. Om du blir kallad till arbetsintervju bör du ha med dig betyg och två referenser.

Vill du prova på att jobba inom vård och omsorg?

Är du nyfiken på ett jobb inom vård och omsorg? Kom och prova på hur det känns att göra skillnad för någon annan under en dag på loven!

Kontakt

Ansvarig för rekrytering

Helena Nilsson

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan