Hylte kommun logotyp

Hyltes Naturvärdar

I samarbete med Region Halland kan vi nu erbjuda unika arbetstillfällen under sommaren som Hyltes Naturvärdar.

Hylte kommun är en inlandsdestination som blommar upp framför allt under sommaren. Som Hyltes Naturvärd kan du vara med och bidra till att hjälpa turister och invånare att ta hand om vår fantastiska natur på ett hållbart sätt. Dina arbetsdagar kommer i största utsträckning att tillbringas utomhus genom att exempelvis vandra våra leder för att se till att de hålls rena och fina, hjälpa våra vandrare, cyklister och turister med alla tänkbara frågor och funderingar de kan tänkas ha.

Du kommer att få specifika naturvårdande insatser så som exempelvis tillverka och sätta upp fågelholkar och laga spångar. Kanske har du själv några bra och spännande idéer!

Vi söker både naturvärdar och teamledare.

Arbetsuppgifter

Som Naturvärd på Samhällsbyggnadsförvaltningen är dina arbetsuppgifter följande:

  • Vara ”vandrande turistinformatörer” som hjälper turister och ger ett gott värdskap
  • Se över lederna så att de är rena och fina
  • Göra olika naturvårdande insatser

I samband med introduktionsveckan så får du ett utbildningspaket med bland annat Värdskapsutbildning, Hållbarhetsutbildning, HLR (hjärt- och lungräddning), Första hjälpen m.fl. Du kommer även få ett klädpaket vid arbetsstart.

Vem söker vi?

Står du kanske inför ett yrkes- eller studieval, läser på gymnasiet och har ett intresse för natur, turism och friluftsliv?

Vi söker dig som tycker om att vara ute i naturen och att röra på dig dagligen. Du är ansvarstagande, har lätt för att samarbeta, är hjälpsam och initiativrik. Eftersom jobbet innebär att ta kontakt och kommunicera med andra människor så är det ett krav att kunna göra sig förstådd på svenska och engelska.

Det är meriterande att du går på ett naturbruksgymnasium eller motsvarande, men det är inget krav. Det är även meriterande om du kan tala flera språk.

Hur ansöker jag?

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan