Hylte kommun logotyp

Feriearbete för ungdomar

Studerar du första eller andra året på gymnasiet, är folkbokförd i Hylte kommun och önskar sommarjobb? Vi erbjuder arbete inom de olika kommunala verksamheterna som till exempel äldreomsorg, lokalvård, barnomsorg med mera. Ansökan till feriearbete inom kommunen är öppen mellan 1 mars - 31 mars.

Bild: 4 ungdomar som tittar framåt

Feriearbete innebär att ungdomar kan få prova på olika uppgifter inom kommunens verksamheter, exempelvis förskola och fritidsverksamhet, lokalvård, äldreomsorg eller turism. Det är en chans för unga att få en första erfarenhet av arbetslivet, utforska eventuella framtida yrkesval samt en möjlighet att få referenser för framtida jobbsökande.

Alla som söker kommer troligtvis inte att få en plats eftersom antalet sökande normalt är många. Hylte kommun har inte heller möjlighet att lova en plats inom ett visst område, men vi arbetar för att göra en sån bra matchning som möjligt utifrån de val och beskrivningar du gjort i din ansökan.

Feriearbetet är indelad i tre perioder:

  • Period 1: v 25-27, 17 juni – 5 juli. (Ej midsommarafton)
  • Period 2: v 28-30, 8 juli – 26 juli
  • Period 3: v.31-33, 29 juli – 16 augusti

Arbetstider och lön

Du som blir erbjuden feriearbete kommer att arbeta totalt max 90 timmar under en treveckorsperiod. Årets löner är ännu inte fastställda. Förra årets löner var 82 kronor i timmen för dig som är under 18 år och 94 kronor för dig som är över 18 år. Lönen för 2024 meddelas senare.

Erbjudande om feriearbete skickas ut senast v.18.

Senast vecka 18 kommer alla få svar på sin ansökan om feriearbete. Alla ungdomar kommer få svar via e-post, oavsett om de har fått en plats eller inte. De som blir erbjuden en plats kommer även få ett brev på posten. Du måste lämna besked om du tackar ja till platsen, annars kommer erbjudandet gå över till någon annan.

Har du frågor om feriearbete, kontakta Johanna Söderlund, arbetsmarknadsutredare på Hylte kommun.

Kontakt

Arbetsmarknadsutredare

Johanna Söderlund

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad

Innehåll på sidan