Hundvänliga Hyltebygden

Vi i Hyltebygden vet att både mattar, hussar och hundar mår bäst när de får vara tillsammans. Vi vet också hur viktigt det är att hunden får röra på sig, ta ett bad eller ligga och vila i svalkande skugga med en egen vattenskål när husse och matte äter eller fikar. Vidare är det viktigt att man kan sova tryggt tillsammans.

En guide för dig och din hund

Vi har satt ihop en enkel guide för dig som tar med dig din fyrbenta familjemedlem på semestern eller weekenden. Här hittar du tips på var du och din hund kan bo, äta, fika, vandra och uppleva vår natursköna bygd tillsammans.

Tips på var ni kan vandra och njuta av naturen ihop

Det finns ett tiotal vandringsleder där det fungerar utmärkt att promenera tillsammans – tvåbenta och fyrbenta. Men givetvis går det bra att promenera överallt i vår landsbygdskommun, här är naturen alltid närvarande. Likaså erbjuder Hyltebygden hela femton naturreservat där det är alldeles underbart att uppleva orörd natur gemensamt. Vi har även listat ett antal grillplatser som passar utmärkt för en utflykt/picknick.

Tips på var ni kan bo, bada, äta och fika tillsammans

Pensionat Sågknorren

Knallhult, Femsjö, Simlångsdalen
Rum och stugor, restaurang, konferens, spelstall, kanotning, fiske, sup, vandring och cykling. Här erbjuds det rum där man får ta med sig sin fyrbenta vän. Fina möjligheter till promenader i skog och mark och hundbad i sjö.

Kontakt: +46(0)70-297 73 92,+46(0)709-38 64 16, www.sagknorren.se

Kroksjöns Skogsretreat

Åbygget, Unnaryd
Eco Lodge/glamping i rogivande natur. Skogsspa med vedeldad bastu och bad, utomhusmatlagning, vandring och kanotning. Du är varmt välkommen att ta med din hund, den får inte sova inne i glampingtälten men utomhus.

Kontakt: +46(0)723-37 40 77, 46(0)705-64 55 86, www.kroksjonsretreat.com

Jälluntofta Camping

Jälluntofta, Unnaryd
Sjönära camping/stugor med grillstuga, badtunna, kiosk, hundbadplats, fiske, uthyrning av båt och kanot. Här kan både du och hunden bo i stuga och det går utmärkt att ta med hunden i hyrd båt eller kanot. Hundbadplats finns.

Kontakt: +46(0)371-720 10, +46(0)730-46 65 78, www.jalluntofta.se

Vallsnäs Camping

Vallsnäs, Unnaryd
Vackert belägen på en udde i Unnens norra del. Stugor, gratis WiFi, kiosk, restaurang, fiske, kanot- och båtuthyrning, minigolf, SUP, bordtennis, bollplan samt bastu. Hundar är varmt välkomna på hela campingen, även i stugorna och i restaurangen där de naturligtvis erbjuds vatten (givetvis är hundarna i koppel). Det finns även en fin hundbadplats.

Kontakt: +46(0)371-602 33, www.vallsnascamping.se

Lis Café & Loppis

Skärshult Norra stugområdet 1, Hyltebruk
Café, strandkiosk och loppis . Hunden får gärna vara med (kopplad) på vår uteservering/veranda och givetvis erbjuder vi en skål med vatten till din fyrbenta familjemedlem – säg till i kassan. Fina vandringsmöjligheter.

Kontakt: +46(0)702-17 80 28, www.liscafeochloppis.se

Fika by Steph

Konstnärsbyn, Rydöforsvägen 6, Rydöbruk
Hantverksbageri med surdegsbröd och bakverk. Här är hundarna varmt välkommen ute, men tyvärr kan man inte ta hunden in i bageriet eftersom man praktiskt taget går in i produktionsdelen.

Kontakt: www.fikabysteph.se

Bäckhästens Vedugnsbageri & Trädgårdscafé

Bäck, Unnaryd. Säsongsöppet.
Ekologiskt bröd och bakverk. Här är hundarna välkomna att vara med (kopplade) i glashuset och caféträdgården (men inte inne i caféet). I fruktlunden får de även springa lösa under uppsikt, om du själv är med eller frågar övriga gäster så det är ok.

Kontakt: +46(0)371–630 49, www.backhasten.se

Edmans Gastro AB

Gamla Nissastigen 16, Hyltebruk
Lunchservering, husmanskost samt catering och event. Hunden är välkommen att följa med in i restaurangen. Säg till i kassan så serveras en skål med vatten.

Kontakt: +46(0)725-88 58 68, www.edmansgastro.se

Charlottenlund Gårdshotell

Charlottenlund, Gassljunga, Långaryd
Hotell, restaurang, konferens, cykel- och kanotuthyrning för boende. Du får gärna ha med hunden på den stora fina uteserveringen och givetvis erbjuds även fyrbenta något att dricka.

Kontakt: www.charlottenlund.com

Tiraholms Fisk

Tiraholm, Unnaryd
Sveriges enda insjöfiskrestaurang med egenfångade råvaror från sjön Bolmen. Även hotell, gårdsbutik och ställplats. Här finns det möjlighet att bo med din fyrbenta vän som även är välkommen att vara med på uteserveringen.

Kontakt: +46(0)371–640 00, www.tiraholm.se

Jansbergs Hembygdspark, Långaryd

Latitud: 57.03271, Longitud: 13.24427
I hembygdsparken finns en 1600-talsstuga, en backstuga, en ladugård samt andra byggnader. Underbar plats för en picknick med din fyrbenta familjemedlem. Här finns dessutom fina möjligheter att sträcka ut tassarna på en fin promenad vid sjön.

Alfrida SchwedenParadies stugor

Karsnäs 601, Unnaryd
Två mysiga stugor mellan sjöarna Unnen och Bolmen i enskilt läge.
Hundar är välkomna och de får bo två i varje stuga utan extra kostnader.

Kontakt: +46(0)731-51 14 81, +46(0)371-650 03, www.SchwedenParadies.de

Hollands Län i Hallands Län B & B

Myntgatan 14, Unnaryd
Ligger centralt i Unnaryd men nära till utomhus/naturupplevelser. Här får du gärna bo med din hund!

Kontakt: +46(0)768-44 92 43, www.hollandslan.com

Villa Knystaforsen

Rydöforsvägen 7A, Rydöbruk
B&B med vackert inredda rum vid Nissans kant. Torsdag-lördag reserverat till Knystaforsens gäster, andra dagar öppet för alla. www.knystaforsen.se/villa-knystaforsen Här är även din hund välkommen att övernatta.

Kontakt: +46 (0)728-83 41 15, booking@knystaforsen.se

CJ Tält & Fritid

Nyebro Industriväg 3, Torup
Tältvagnar, campingprodukter, friluftsliv och utemöbler. Här är hunden välkommen att följa med in och shoppa, förutsatt att den är kopplad.

Kontakt: +46(0)708-76 31 61, www.taltfritid.se

Hylte Jakt & Lantmän

Hantverksgatan 15, Hyltebruk
Allt inom jakt, fritid och lantbruk. Stort utbud och gediget kunnande! Hög kvalitet till låga priser. Hunden är välkommen med in i butiken och erbjuds vatten.

Kontakt: +46(0)345-400 00, info@hylte-lantman.com, www.hylte-lantman.com

Glassbo Våffelstuga

Lintalund mellan Hyltebruk och Torup. Säsongsöppet.
Möjlighet finns att sitta inne med hunden - dock ej i alla hus. Utomhus finns gott om skugga att vila i och det erbjuds också hundskål och vatten.

Kontakt: +46(0)70-598 25 71, www.glassbovaffelstuga.com

Bergåsa Bed & Breakfast

Tornåsvägen 11, Drängsered, Torup
Kontinental frukost. 26 km till Gekås. Naturnära aktiviteter såsom vandring och fiske. Fyra ställplatser, två med el och två utan el.

Meddela vid bokning att du vill ta med din fyrbenta vän som får sova på rummet (avgift tillkommer), men inte vistas i de gemensamma utrymmena. Här finns en stor trädgård och massor av fina promenadmöjligheter samt bad i Drängsjön.

Kontakt: +46(0)73-938 15 08


Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: