Söndagsutflykt i Bolmenområdet

Sommarutflykt i Bolmenområdet

Tänkte jag skulle bjuda på lite inspiration om hur en perfekt sommardag ser ut för mig som boende här i Hyltebygden. Då mina främsta intressen är inredning samt mat och fika, är såklart besöksmålen baserade på detta. Jag njuter verkligen av att sätta mig i min gamla bil, fälla ner taket och ge mig iväg på en dagsutflykt för att uppleva området kring sjön Bolmen. Välkommen att hänga på – nu kör vi!

Jag börjar med ett besök i gårdsbutiken Gården Byn Länk till annan webbplats. mitt i Unnaryd Länk till annan webbplats. för att handla hem lite goda lokala delikatesser till kvällen, eftersom jag gärna vill slippa laga mat efter en dagsutflykt.

Tips – tar du med dig kylväska kan du ju även handla kylvaror, både här och på nästa stopp!

Sedan kör jag vidare utmed sjön Unnen och ställer in siktet på Tiraholms Fisk Länk till annan webbplats. som ligger vackert beläget vid sjön Bolmens strand. Här är det dags för lunch. Min favorit är stekt gösfilé panerad med ägg och ströbröd som är stekt i smör. Serveras med potatis, havtornssmör och dillsås. Till dessert blir det oftast Bourbon vaniljglass med havtornssås, grädde och mörk choklad. Mestadels tar jag sedan en kort promenad utmed sjökanten för att smälta maten och njuta av den vackra utsikten över Bolmen. Vanligen handlar jag även i denna gårdsbutik. Och oftast rökt lax.

Sedan bär det av mot den pittoreska byn Sunnaryd, där jag tar färjan över till Bolmsö (som är gratis – hur bra är inte det)! Efter en vacker biltur i det småländska landskapet når jag Bolmsöloppis Länk till annan webbplats. som har öppet onsdagar och söndagar under högsäsong. En loppis där allt är välorganiserat och du hittar det mesta från möbler till porslin.

Sedan går färden vidare till den underbara lilla Butiken för Sakletare i Tannåker Länk till annan webbplats. en pärla för oss som gillar inredning och utemiljö. Här finns både gammalt och nytt samt trädgårdsdekorationer och lite växter/blommor.

Efter shoppingen börjar fikasuget sätta in och jag ställer in siktet på den lilla byn Dannäs och den gamla skolan, där det ligger ett helt magiskt våffelcafé, Dannäs Våffelcafé Länk till annan webbplats. www.vaffelcafe.se Länk till annan webbplats.. Här slår jag mig ner i trädgården, och avnjuter kaffe samt en klassisk våffla med glass och hallonsylt.

Här funderar jag också på om det är dags att åka hem, eller om jag ska åka via Bredaryd och göra ett besök på Smålänningen Länk till annan webbplats. en kul butik med något för alla, och som har riktigt bra priser.

Väl hemma igen är det skönt att duka upp de medköpta lokala delikatesserna, summera dagens utflykt och loppisfynd, samt planera nästa roadtrip.

Hoppas att du uppskattade att hänga med på min biltur idag - och du kommer väl ihåg att du hittar fler tips på www.visithylte.se Länk till annan webbplats. och i Hylteappen.

Lena Hagman Bogren, Turismansvarig vid Hylte kommun

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.