Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Validering av kunskap

Syftet med validering är att få formella bevis på din kunskap och kompetens. Om du vill studera eller söka jobb men saknar nödvändiga intyg på din kompetens, kan du få detta genom en bedömning av din reella kompetens. Validering kan göra det lättare för arbetsgivare att förstå vad du kan eller göra dig behörig att studera vidare.

Tidigare erfarenheter från jobb, studier och annat kan valideras. Det betyder att dina kunskaper kartläggs och bedöms för att se om de motsvarar delar av en utbildning eller ett yrke. Du kan exempelvis validera tidigare utbildning, jobb, företagande, kurser, föreningsarbete, föräldraskap eller militärtjänst.

På Hylte vuxenutbildning kan du valideras inom vård-och omsorg. Är du intresserad av att valideras inom någon annan bransch?

Läs mer på Myndigheten för yrkeshögskolans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är validering något för dig?

  • Arbetar du redan, eller har arbetat, inom vård-och omsorg?
  • Har du påbörjat en utbildning och inte avslutat den?
  • Har du kunskaper och färdigheter som du skaffat dig på annat sätt än genom utbildning och som motsvarar kurser eller delar av gymnasiekurser? Det kan vara något du lärt dig i arbete eller på fritiden.

Om du svarar "ja" på någon av frågorna ovan kanske validering är något för dig. Ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare för att prata igenom saken.

Läs mer om validering på vuxhalland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt