Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Finansiera vuxenstudier, CSN

Det kostar ingenting att studera inom kommunal vuxenutbildning, men du får själv betala för studielitteratur. Studerar du halvtid eller mer kan du söka studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden, CSN.

Studiemedel är pengar som du kan få och låna när du studerar. Du väljer själv om du vill ansöka om bidrag och lån, eller endast bidrag. Du har rätt till studiemedel från den 1 juli det år du fyller 20 och fram till det år du fyller 57 år. Innan du fyllt 20 år kan du ha möjlighet att få studiehjälp istället om du studerar på heltid. Du måste också studera på minst halvtid i minst tre veckor. Vänd dig till CSN för att söka studiemedel eller om du har frågor som rör din ekonomi under tiden som du studerar.
Tänk på att studiemedel från CSN är begränsat, kontrollera hur många veckor du har kvar genom att logga in på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Alternativ finansiering av vuxenstudier

Tänk på att det kan finnas stipendium i fonder att söka pengar från för att finansiera dina studier. Dessutom har några myndigheter möjligheter till hjälp med ersättning för vuxenstuider:

Kontakt