Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Välkommen till skolbiblioteket!

I skolbiblioteket hos oss finns det skönlitterära böcker och faktaböcker både för studier och nöjesläsning som du kan låna. Böcker stärker din språkliga förmåga, din läsförmåga och ditt läsintresse samt din digitala kompetens och förmåga att ha ett källkritiskt förhållningssätt.

För att se vilka böcker vi har så kan du söka i bibliotekskatalogen nedan:

Lånekort

När du ska låna böcker i skolbiblioteket behöver du ett lånekort. Om du inte har lånekort behöver dina föräldrar skriva på ett avtal om du är under 18 år. Är du över 18 år skriver du under avtalet själv. Kom till skolbiblioteket och hämta en blankett så får du sedan ett lånekort.

Lånetiden för biblioteksböcker är fyra veckor, för kurslitteratur är lånetiden tio veckor. Om du vill ha boken längre måste du låna om boken.

Läsa på olika sätt

Det finns olika sätt att läsa. Om du behöver lyssna på din bok så kan du låna boken från MTM:s bibliotek Legimus. Legimus erbjuder personer med läsnedsättningar att själv ladda ner och läsa talböcker direkt i sin dator, iPad eller mobil. För att få tillgång till Legimus och egen nedladdning måste du bli registrerad vilket du kan bli i skolbiblioteket.

Alla elever har tillgång till ILT Inläsningstjänst, både i skolan och hemma. På ILT finns inlästa läromedel, lättlästa böcker, filmer och guider på flera språk.

NE hemifrån

På skolan kan du skaffa en personlig inloggning till uppslagsverket NE så att du kan söka information även när du är hemma. På NE finns bland annat uppslagsverk, ordböcker, temapaket, E-språk och filmer.

Öppettider skolbibliotek

Måndag kl. 08.15-16.00
Onsdag kl. 08.15-16.00

Kontakt