Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Nyhet från 2022-06-01

Hylte kommun skriver avtal med NCC gällande renoveringen av Torups skola

Det blev NCC som vann upphandlingen om att få renovera Torups skola, och under måndagen skrev kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S), kommunchef Emma Gröndahl och NCC:s affärschef Robert Karlsson under avtalet.

– Det känns väldigt skönt att ha det här klart, NCC är en stor och bra aktör och jag är trygg i att de kommer att göra ett bra jobb. Vi ser fram emot att rusta upp Torups skola för att ge eleverna de bästa förutsättningarna vi kan, säger Ronny Löfquist (S).

NCC vann upphandlingen med ett bud om 36,7 miljoner kronor för renoveringsarbetet som ska vara klart inför skolstarten hösten 2023. Utöver den del som NCC genomför tillkommer den redan genomförda projekteringen, inköp och installation av solceller till taken samt konstnärlig utsmyckning. Totalt beräknas projektet kosta 45 miljoner kronor och kommunstyrelsens har avsatt 58 miljoner för att ha en budgeterad marginal. I möjligaste mån ska arbetet ske hållbart och med återbruk.

– Det ska bli roligt att starta upp nästa projekt på uppdrag av Hylte Kommun efter att vi nyligen färdigställt arbetet med Örnaskolans storkök med gott resultat. Vi ser nu mycket fram emot att tillsammans med kommunen modernisera och förnya Torups skola, säger Robert Karlsson.

Avtal NCC

NCC:s affärschef Robert Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och kommunchef Emma Gröndahl.

Kontakt