Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Välkommen till Örnaskolans skolbibliotek

I Örnaskolans skolbibliotek kan du låna böcker, det finns skönlitterära böcker och faktaböcker både för studier och nöjesläsning.

Du kan också söka information, läsa tidskrifter och dagstidning. Naturligtvis kan du bara ta det lugnt och koppla av en stund ensam eller tillsammans med dina kompisar.

I skolbiblioteket arbetar bibliotekarie Maria Johansson. I samarbete med lärare arbetar skolbibliotekarien för att stärka elevernas språkliga förmåga, läsförmåga och läsintresse samt digitala kompetens och förmåga att ha ett källkritiskt förhållningssätt.

Låna böcker

När du ska låna böcker i skolbiblioteket behöver du ett lånekort. Samma lånekort gäller vid folkbiblioteken i Hyltebruk, Torup och Unnaryd som de flesta fått när de gick i förskoleklass. Om du inte har lånekort behöver dina föräldrar skriva på ett avtal. Kom till skolbiblioteket och hämta en blankett så får du sedan ett lånekort.

Lånetiden för biblioteksböcker är fyra veckor. Om du vill ha boken längre måste du låna om boken.

Boktips

Fråga gärna efter boktips i skolbiblioteket! Du kan också få boktips på bloggen Bokbästisarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läsa på olika sätt

Det finns olika sätt att läsa. Om du behöver lyssna på din bok så kan du låna boken från MTM:s bibliotek Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Legimus erbjuder personer med läsnedsättningar att själv ladda ner och läsa talböcker direkt i sin dator, iPad eller mobil. För att få tillgång till Legimus och egen nedladdning måste du bli registrerad vilket du kan bli i skolbiblioteket.

Alla elever har tillgång till ILT Inläsningstjänst, både i skolan och hemma. På ILT finns inlästa läromedel, lättlästa böcker, filmer och guider på flera språk.

ILT Inläsningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NE hemifrån

I skolbiblioteket kan du skaffa en personlig inloggning till uppslagsverket. NE så att du kan söka information även när du är hemma. På NE finns bland annat uppslagsverk, ordböcker, temapaket, E-språk och filmer.

NE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt