Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Vinnarna är korade på Seniormässans tipspromenad!

Under årets Seniormässa anordnades det en klurig tipspromenad. Tipspromenaden innehöll bland annat lite bilder från olika platser i kommunen där deltagaren skulle gissa var de befann sig. Fem personer hade alla rätt – stort grattis till er! Vinnarna har kontaktats personligen.

Vinsterna som delades ut i form av presentkort kom från modevisningens butiker och Olanders blommor och ting. Tack till samtliga som på olika sätt gjorde Seniormässan till en härlig eftermiddag, ingen nämnd, ingen glömd!

Gick du tipspromenaden men skulle vilja veta alla rätta svar? Se nedan!

Fråga 1
I Hylte kommun finns det gott om vackra sjöar och vattendrag. Vattenfallet på bilden har anor ända tillbaka 1930-talet då det även användes som kvarn. Vad heter vattenfallet och var befinner vi oss på denna bilden?

Rätt svar: Bosgårdsfallet

Fråga 2
Huset på bilden är bygdens sista dagsverkstorp och har anor tillbaka till slutet av 1600-talet. Här samlas bygden för våffeldagar, midsommarfirande och tomtepromenader. Var befinner vi oss någonstans här?

Rätt svar: Lugnet, Drängsered

Fråga 3
Den här lilla badplatsen som anlades 1940 var under åtskilliga decennier mycket populär. Här hölls även simskoleundervisning om somrarna förr i tiden. Vilken badplats är det på bilden?

Rätt svar: Rydö badhåla

Fråga 4
På en stig rätt in i skogen, i slutet av en grusväg vid en gammal nedlagd såg hittar vi denna pärla. Inte hade man väl kunnat tro att man någonsin skulle hitta en karusell mitt ute i djupa skogen? 1972 byggdes denna sevärdhet av mannen Gunnar Karlsson som ville återta en barndom han aldrig fick. Både välbesökt och svårfunnen, men var ligger denna karusell?

Rätt svar: Gunnars karusell, Höghult

Fråga 5
Vi har gott om vackra kyrkor runt om i kommunen, just den här kyrkan är uppförd i empirstil i ritningar efter Bror Malmberg och invigdes 1872 av biskop Gustaf Daniel Björck. Var befinner vi oss?

Rätt svar: Torups kyrka

Fråga 6
Vem köpte Hylte bruk av Stora Enso i januari 2023?

Rätt svar: Sweden Timber

Fråga 7
Vilken förening står bakom teaterföreställningarna på Tiraholm?

Rätt svar: IOGT-NTO Hyltebruk

Fråga 8
Elias Magnus Fries föddes i Femsjö 1794 och anses som en pionjär inom mykologin, den vetenskapliga studien av svampar. I Hylteskogarna finns det gott om svamp, men vilken svamp är det du ser på bilden?

Rätt svar: Smörsopp

Fråga 9
Genom en tävling avgjordes vilken svamp som ska vara den nya officiella Hyltegåvan. Vilken konstnär har skapat den vinnande svampen?

Rätt svar: Lennart Nilsson

Fråga 10
Tillstånd av polismyndighet krävs för att få använda fyrverkerier under hela året med undantag för?

Rätt svar: Valborgsmässoafton, Påskafton och Nyårsafton

Kontakt