Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Vind och kraftigt snöfall imorgon onsdag – 1 december

SMHI har utfärdat varningar för långvarigt och kraftigt snöfall i kombination med vind från onsdag morgon till och med torsdag. Varningarna gäller för hela Halland, allmänheten uppmanas att iaktta försiktighet och följa väderutvecklingen.

Under onsdag och torsdag drar ett kraftigt snöfall in över stora delar av Götaland västerifrån. I samband med att lågtrycket drar förbi ökar även vinden. Under onsdag eftermiddag och kväll blir det som blåsigast med en nordostlig vind mellan sex och nio meter per sekund, i vindbyarna upp emot 15 meter i sekunden. Det beräknas komma cirka 20 centimeter snö under perioden. Lokalt kan det komma upptill 25 centimeter snö. Snöfallet beräknas avta under torsdag morgon och då avtar även vinden.

Varning för hårt väder

SMHI har utfärdat en gul varning för större delen av Halland och en orange varning för de södra delarna från onsdag morgon. Allmänheten ombeds att inte ge sig ut på vägarna i onödan, även förseningar eller inställda avgångar kan drabba buss-, tåg- och flygtrafik.

Hallandstrafiken, som ansvarar för skolskjutstrafiken i länet, har skickat ut information till vårdnadshavare med en uppmaning om att säkerställa att skolskjutsen kommit fram innan de lämnar barn att vänta på egen hand. Väderläget kan även orsaka elavbrott i områden med luftburna elledningar, vilket kan drabba hushållets tillgång till vatten, värme, mat och kommunikation. Du kan läsa mer om vad som kan vara bra att ha hemma via länken nedan.

Följ väderutvecklingen

Prognosen för i vilken grad olika delar av länet drabbas är osäker varför allmänheten uppmanas att följa väderläget innan de ger sig ut i trafiken. Även Räddningstjänsten i Hylte följer väderutvecklingen. Inom äldreomsorgen kan icke nödvändiga körningar till ställas in eller flyttas till en annan dag. Berörda informeras om eventuella förändringar.

Den orangea varningen gäller stora delar av Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, Kalmar län samt södra delarna av Hallands län.

SMHI - vädervarningar Länk till annan webbplats.

Kontakt