Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Vill du utvecklas som förälder? Vårens föräldragrupp startar 7/3

”Det är faktiskt inte så att jag är särskilt gammalmodig eller dåligt insatt, men när jag deltog i föräldragruppen gick det upp ett ljus för mig. Att vara förälder innebär att coacha och vägleda ett barn eller ungdom genom livet och inte att uppfostra dem.”

Så berättar en förälder efter att hen deltagit i en av de populära föräldragrupperna som träffats vid nio olika tillfällen i syfte att stärka föräldrarollen och se familjens möjligheter. Gruppen vänder sig till alla föräldrar med barn 0-18 år.

Samtalen leds av specialpedagog Annie Nilsson och förskollärare Birgitta Årzen och bygger på modern utvecklingspsykologi och tre bemötande former.

”Jag behöver inte som förälder vara någon slags överåklagare som hela tiden talar om vad som är rätt och fel i min vuxenvärld. Jag ska finnas bredvid mina barn och stötta, uppmuntra, inspirera, dela upplevelser, sprida livsglädje och se barnen som de är”.

Hur påverkar jag mitt barn?

Gemensamt diskuterar gruppen exempelvis vad barnens beteende står för, hur man som förälder hjälper dem att få en god självkänsla och vilken ledare man vill vara.

”Jag tror att det var det att vi talade och reflekterade om situationer ur vår vardag och våra liv med de andra i gruppen som gjorde att jag känner mig mer uppmärksam på vad mina barn tycker, tänker och vill. Och inte minst att se min roll som vuxen och hur mitt sätt att vara påverkar mina barn och att jag ska stå för vad jag känner och vad jag vill. Det är ok att säga nej.”

Start i mars

Vårens föräldragrupp startar tisdagen den 7mars. Vi träffas på Individ- och familjeomsorg barn och unga i Hyltebruk, på baksidan av Vårdcentralen vid rampen, ingång C. Alla samtal förs på tisdagar mellan klockan 17.30 – 19.30 under veckorna 10,12, 14,16,18, 20, 22 och en gång till i augusti.

Ring eller anmäl er via e-post till specialpedagog Annie Nilsson eller förskollärare Birgitta Årzén.

Kontakt