Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2020-09-25

Vill du som är ung tycka till om samhället du lever i?
- Anmäl dig till ungdomsträffen i oktober

Är du mellan 13-25 år och intresserad av att veta vad som händer i kommunen samt föra dialog med beslutsfattare om frågor som känns viktiga för dig? Välkommen på en ungdomsträff den 15 oktober kl. 16-18 i Forum Hyltebruk.

Inbjudan till ungdomsträffen går ut till alla ungdomar i Hylte kommun. Målet är att skapa ett forum där unga kan engagera sig och komma till tals för att påverka sin situation och samhället de lever i. Det kan handla om frågor eller önskemål som berör fritid, aktiviteter, skola, busslinjer, badplatser eller nya bostadsområden. Ungdomssamordnaren Johanna Andersson står bakom höstens inbjudan.
– Det är dags att visa att ungdomar vill vara delaktiga och att de behöver vara med och påverka i frågor som berör dem. Fritidsgården och skateparken är två exempel på vad deras engagemang kan resultera i. Nu vill vi veta hur de tycker att Hylte ska fortsätta att utvecklas, säger Johanna Andersson.

Program med fika

Hyltes kommunchef Emma Gröndahl är inbjuden att inleda träffen genom att berätta hur man som medborgare kan vara med och påverka och hur det går till med beslutsfattande i kommunen. Under eftermiddagen kommer man även ha menti-frågor och diskussion om vad ungdomarna vill se mer av i kommunen, fika blir det också.
– Efter träffen samlar vi ihop vårt material och lämnar det till beslutsfattarna. Det är en process, men vi måste börja någonstans och detta blir ett första steg mot ökad delaktighet för unga, säger Johanna Andersson.

Anmäld dig senast 6 oktober

Anmälan till träffen sker senast den 6 oktober via länken nedan. På grund av pandemin så är antalet platser begränsat till 40 ungdomar. Först till kvarn gäller. Det går även att gå två minibussar till och från träffen för de som har svårt att ta sig dit på egen hand.

Anmälan till ungdomsträffenlänk till annan webbplats

Kontakt