Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Vattenläckan hittad

Vattenläckan i stamledningen mellan Rydöbruk och Torup är nu hittad. Grävarbete pågår för att frigöra ledningen. Driftingenjör Mattias Andersson berättar att personalen kommer att försöka laga läckan ikväll.
- Vi har hittat läckan och VA-maskinisterna ska göra sitt bästa för att laga det ikväll. Sen kan det alltid påstöta komplikationer när trycket i ledningen ändrats. Men vi hoppas och tror att hushållen ska ha vatten igen imorgonbitti.

Vattnet kan till en början se smustigt ut på grund av avlagringar från ledningen. Låt vattnet i kranen rinna tills det blir rent innan du dricker. Undvik även att tvätta vit-tvätt tills att missfärgningen försvunnit. 

Tills att läckan är lagad finns dricksvatten att hämta ur vattentankar vid Knystahall i centrala Rydöbruk. Kom ihåg att ta med egna vattenkärl.

Kommunens VA-personal har beredskap och kommer att hålla koll på vattenåtgången i vattentankarnavid Knystahall  och fylla på dessa vid behov. Men fortfarande gäller det att vara sparsam och inte slösa på vattnet i onödan då det är många hushåll som är i behov av dricksvatten.

Kontakt