Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Var sparsam med vattnet

Hylte Kommun har, till skillnad från många andra kommuner, goda vattentillgångar i sina vattentäckter. Dock är vatten något vi alla bör vara rädd om varför det kan vara klokt att tänka lite extra på hur man använder sitt vatten.

- Goda vattentillgångar är inget vi kan ta för givet så därför uppmanar vi allmänheten att vara sparsamma med vattnet redan nu. Enkla tips som att korta ner duschtider och undvika rinnande vatten när man diskar, lagar mat eller borstar tänderna sparar både vatten och pengar, säger Mats Andrésen, samhällsbyggnadschef och fortsätter;

- Ett annat sätt är att samla regnvatten i tunnor för att vattna växtligheten i trädgården med mera. Jag tror att vi alla har massa goda idéer om hur vi kan spara på vårt vatten.

Ökad medvetenhet

Anledningen till att samhällsbyggnadskontoret går ut med denna information trots stora tillgångar i kommunens vattentäkter är att man vill skapa medvetenhet hos allmänheten.
- Skulle kommunen lida av brist på nederbörd en längre tid så kan en brist på vatten uppstå och då är vi medvetna och mer förberedda på hur vi kan minska vattenförbrukningen på ett enkelt sätt, säger Mats Andrésen;
- Vi försöker också spara på vattnet genom att ständigt förnya vårt ledningsnät så att det håller tätt och även eliminera eventuella läckage. Tillsammans gör vi stor skillnad! Tack för att du hjälper till att spara vatten!

Kontakt