Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Unnarydsföreningar tog emot pengar från kommunen

I fredags delade Hylte kommun ut pengar till tio föreningar i Unnarydsområdet.
Bakgrunden till utdelningen var dels att Stiftelsen Unnaryds Skytte– och hemvärnsgård upplöstes på eget initiativ under våren 2021. Stiftarens intention var att stiftelsens tillgångar skulle stanna i det område som tidigare utgjorde Unnaryds kommun, vid upplösandet har tillgångarna tillfallit Hylte kommun som självklart ville gå stiftarens önskemål till mötes.

En del av pengarna kom även från att kommunstyrelsen i Hylte kommun i mars 2020 beslutade att ta emot Skyttevägen 17, Hemvärnsgården i Unnaryd, som en gåva. Fastigheten skulle sedan säljas på den öppna marknaden och likviden, efter kommunens kostnader, tillfalla aktiva ideella idrotts- och kulturföreningar i Unnaryd. Föreningar med barn- och ungdomsverksamhet skulle prioriteras.

Föreningarna som fick ta emot pengar var Stiftelsen Brunnsbacka sågkvarn, Klubb Liften, Musikmagasinet, Unnaryds dragkampsklubb, Unnaryds GoIF, Unnaryd-Jälluntofta hembygdsförening, Unnaryds pistolskytteklubb, Vävstugan i Unnaryd, Solsidans kulturförening och Charlanderska museet.

Pengautdelning Unnaryd

Kontakt