Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Tove Olsson blir ny utvecklings- och hållbarhetschef i Hylte kommun

Grattis till tjänsten som utvecklings- och hållbarhetschef i Hylte kommun. Hur känns det?

– Tusen tack! Det är så spännande och roligt, jag känner mig förväntansfull.

Du kommer att arbeta med kommunens övergripande utveckling tillsammans med näringsliv och civil samhälle. Kan du berätta lite vad du hoppas uppnå? Vad kommer du att göra först?
– Första tiden behöver jag nog bekanta mig lite med organisationen och bygden, se vad som är på gång. Sen vill jag försöka att få ihop utvecklings- och hållbarhetsarbetet i kommunen under ett och samma paraply. Jag vill titta på vad som redan görs och hitta möjligheter och behov i det arbetet. Det ser jag fram emot.

Tjänsten som utvecklings- och hållbarhetschef är helt ny i kommunen, den inrättades i samband med höstens omorganisation. Vad har du arbetat med tidigare?
– Jag har jobbat med utvecklings- och hållbarhetsfrågor i många år nu men ur olika infallsvinklar. Närmast kommer jag från en tjänst som utvecklings- och hållbarhetschef på det kommunala bolaget Karlskoga energi och miljö i Karlskoga, innan det har jag även arbetat som kommunikations-och hållbarhetschef i Norrköping. Jag har även ett uppdrag som teknisk bedömare på Vinnova, som är statens innovationsmyndighet.

Vilka är dina styrkor?
– Utveckling är det som engagerar mig, som alltid engagerat mig och det är nog där min styrka också ligger. Jag ser nog ganska enkelt olika möjligheter och kan krosskoppla aktiviteter och aktörer. Jag vill verkligen arbeta med att utveckla samhället i en hållbar inriktning. Jag tycker om att tänka framtid, att ställa frågor om vad är hållbar utveckling för oss? Hur ska vi nå dit? Hur skapar vi lönsamhet i detta? Lönsamhet är ett måste för att människor ska kunna leva och bo i sin bygd.

Vad ser du fram emot i ditt nya uppdrag?
– Att få utveckla samhället i en hållbar riktning, att tänka framåt och ställa frågan om hur vill vi ha det i Hylte kommun? Jag ser också fram emot att arbeta i en politiskt styrd organisation, det är en ny erfarenhet för mig. Det ska bli roligt att träffa och lära känna nya människor, nya medarbetare och att flytta till en ny del av Sverige. Det ska överlag bli roligt att få bli en del i ett nytt sammanhang, det ser jag fram emot jätte mycket.

När börjar du?
– Någon vecka in i mars. Vi får se lite när jag kan släppa åtagandena jag har nu.

Välkommen till Hylte kommun!
– Tack.

Kontakt