Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Tätare turer med Krösatågen

Nu blir det ännu lättare att ta tåget till jobb, skola och fritid. Krösatågen storsatsar med fler turer mellan Halland och Småland. Från och med den 10 december får du sju turer i vardera riktning, varje vardag inom Halland och vidare mot Småland. Dessutom blir det ännu bättre förbindelser till och från Jönköping.

Den ökade turtätheten kommer att ge fler resmöjligheter, framförallt morgon och eftermiddag. Tidtabellen utökas med fyra nya turer – två åt varje håll – mellan Halmstad och Smålandsstenar. Det innebär att tåget i fortsättningen kommer att gå hela vägen mellan Halmstad och Värnamo och vidare mot Jönköping eller Nässjö. På vardagarna kan du välja mellan sju olika avgångar till och från Halmstad.

Bussar från Landeryd till Hyltebruk

En annan nyhet är att det från den 10 december sätts in bussar mellan Landeryd och Hyltebruk. Bussarna är anpassade efter tågtiderna för att göra tågpendlandet enklare.

Större möjligheter att resa vidare

Med Krösatågen kan du enkelt resa till Värnamo och vidare mot Jönköping och Nässjö. I Värnamo ges också möjligheten att byta till tåg mot Växjö. Med den nya tidtabellen förstärks kopplingen med Jönköping ytterligare. Möjligheten finns också att byta till snabbtåg mot Stockholm och Linköping – antingen i Nässjö eller i Värnamo via Alvesta. Reser du från Småland kan du dra nytta av den ökade turtätheten ner till Halmstad och anslutningarna mot Skåne och Göteborg.

Den nya tidtabellen träder i kraft den 10 december. Inför trafikstarten hittar du den på hallandstrafiken.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du även använda reseplaneraren för att söka och planera din resa.

Kontakt