Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Stormen Gudrun uppmärksammas
10 år efter sin framfart

Den 8 januari är det 10 år sedan stormen Gudrun drog fram i södra Sverige. Dagen ska högtidlighållas i Unnaryd, där de kraftiga vindarna förstörde stora mängder skog.

Klockan 11.00 torsdag den 8 januari 2015 avtäcks en 2 ton tung minnessten vid en ceremoni med hjälp av gäster som bland annat landshövding Lena Sommestad. Platsen är vid Järanäs vägskäl.

Det är Unnaryds LRF som reser stenen och skriver i sitt pressmeddelande att det som hände i bygden när stormen drog fram inte ska glömmas bort.
 - Det var en enorm händelse för många skogsägare och den förändrade på några timmar skogslandskapet radikalt. Men med god gemenskap och medmänsklighet så hjälptes man åt att gå vidare, säger Göte Carlsson.

Även SVT Hallandsnytt och SVT Västnytt uppmärksammar att det har gått 10 år sedan stormen Gudrun. De sänder reportaget ”I orkanens spår” i två delar; del 1 onsdag den 7 januari och del 2 torsdag den 8 januari. Det går även att se reportagen på SVT:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt