Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Spännande sommarjobb för ungdomar

Har du börjat fundera på vad du ska sysselsätta dig med i sommar? Även om våren inte riktigt känns i luften så börjar det nalkas ljusare och varmare dagar. Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Varför inte passa på att testa ett nytt spännande arbete under sommaren? Eller kanske rent av driva eget företag? Passa på och sök redan nu! Johanna Söderlund jobbar som arbetsmarknadsutredare och är delaktig i UngDrive:

- Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda en bra blandning av sommarjobb till ungdomarna i Hylte kommun, både internt i kommunen och i samverkan med Region Halland och UngDrive. Jag hoppas och tror att alla kan hitta något att söka som matchar sina intressen och erfarenheter.

För dig som är intresserad av musik, teater och dans

Vill du ha ett kreativt och roligt sommarjobb där du får uppträda och lära dig mer om teater? Ta chansen att skapa ett helt egen föreställning!

Sommarjobbet är ett projekt mellan Region Halland och Teater Halland där ungdomar håller teaterföreställningar för barn runt om i Halland. Skådespelarcoacher och pedagoger kommer att finnas på plats för att hjälpa till och vara tillgängliga under hela spelperioden.

Sista ansökningsdag är: 2023-04-07

Du kan läsa mer om sommarjobbet här. Öppnas i nytt fönster.

Gillar du att vara utomhus och kan visa Hyltes natur från sin bästa sida?

Då ska du inte missa chansen att bli naturvärd för Hylte kommun! Som inlandsdestination blommar vi som kommun upp framförallt under sommaren. Kanske känner du till en riktigt magisk badplats i kommunen – varför inte hjälpa en turist att hitta dit? Dina arbetsuppgifter kommer först och främst vara att hjälpa både turister och invånare att ta hand om vår natur på ett hållbart sätt. Utöver att vara en guide och renhållare i vår härliga natur så kommer du också att få specifika naturvårdande insatser som till exempel tillverka och sätta upp fågelholkar och laga spångar.

Sista ansökningsdag är: 2023-04-10

Du kan läsa mer om sommarjobbet här. Öppnas i nytt fönster.

Driva eget – testa på livet som egenföretagare!

Genom UngDrive kan du testa på att starta ditt egna företag. Kanske har du en idé eller dröm om vad du vill driva i framtiden? Få hjälp med att starta upp och driva ditt eget företag under sommaren tillsammans med UngDrive. Som UngDrive-företagare driver du en egen affärsidé självständigt och tjänar egna pengar, som vilket företag som helst. Testa på att förverkliga dina drömmar!

Du kan läsa mer om sommarjobbet här. Öppnas i nytt fönster.

Hur är det att arbeta inom kommunen?

I Hylte kommun kan du som ungdom få möjlighet att testa på en rad spännande yrken. Kanske är det här du hittar ditt framtidsyrke eller ett arbete ditt hjärta klappar lite extra för? Genom feriearbete kan du hänga med in i kommunens dagliga verksamhet. Att arbeta inom kommunen kan gälla allt från kommunikatörsarbete där du är ute och fotograferar och informerar kommunens invånare till att sköta enklare ekonomiska uppdrag eller att arbeta på räddningstjänsten.

Sista ansökningsdag är: 2023-03-31

Du kan läsa mer om sommarjobbet här. Öppnas i nytt fönster.

Gillar du människor, relationer och att hjälpa andra?

Genom Region Hallands satsning Framtidskraft kan du som är ung testa på att arbeta inom sjukhus och vårdcentraler. Arbetsuppgifterna är varierande men det kan gälla allt från att utföra små ärenden för patienter och personal till att prata och promenera med patienter, servera fika och dela ut mat. Det finns även mer administrativa uppgifter som till exempel arkivering, kassaarbete och posthantering.

Sista ansökningsdag är: 2023-03-31

Du kan läsa mer om sommarjobbet här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt