Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Sommarfest för alla!

Se till att boka in lördagen den 19 augusti i din kalender redan nu. Mitt i Hyltebruk arrangeras en sommarfest med start klockan 13.00. Under dagen kommer det att finnas aktiviteter för hela familjen.

Just nu pågår planeringen för fullt inför sommarfesten. Det blir bland annat tävlingar, underhållning och mat från olika länder och allt händer i Hyltebruks centrum.

– Det finns en arena och ett skal som vi ska fylla, säger Anna Larsson på Hylte Sport & Event, som är projektledare.

Sommarfesten är ett samarbete mellan Hylte kommun, Svenska kyrkan, Hylte Sport & Event, Hylte internationella kulturförening och föreningen Salasil. Tillsammans vill man ordna en fest för alla nationaliteter och åldrar.

Ett stadslopp i Hyltebruk

Ur programmet kan nämnas att förra årets succé ”Lilla klassikern” upprepas. I år blir det två grenar: cykling och löpning/promenad. För att det ska passa så många som möjligt blir det två olika banor beroende på hur tränad man är. Meningen är att så många som möjligt ska kunna delta.

– Det blir som ett stadslopp i Hyltebruk, säger Anna Larsson.

Anna Larsson berättar att det också kommer att arrangeras ”Kommunens mästare”. Föreningar i kommunen kan visa upp olika stationer där besökarna kan prova på olika aktiviteter. Det utgår givetvis från TV-programmet ”Mästarnas mästare” men här med en Hylte-karaktär.

Mat, musik och annat kul

För dem som kanske inte är så idrottsintresserade eller som inte vill tävla finns annat att välja på. Från en scen kommer det bjudas på musikunderhållning av lokala artister. Det planeras även någon form av modevisning. På festområdet ska det också gå att köpa mat med influenser från olika länder.

Sommarfesten blir en avslutning på de sommaraktiviteter som Hylte kommun anordnar för barn i åldern 6-15 år under sommarlovet. Det innebär att det kommer att finnas aktiviteter för barn och ungdomar på sommarfesten.

Tanken är att hela familjen ska kunna strosa runt i Hyltebruks centrum under den här dagen och uppleva roliga saker tillsammans. En hel del aktiviteter är klara, men just nu pågår planeringen vilket innebär att programmet kommer att fyllas på fram tills lördagen den 19 augusti!

Kontakt