Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Skolorna i Hylte kommun håller öppet tills vidare

I dagsläget stängs inga skolor i Hylte kommun. Hylte kommun följer de råd och rekommendationer som lämnas av Folkhälsomyndigheten, UD och Regeringen. Tills annan eventuell information kommer fortsätter all skolverksamhet som vanligt.

Det nya coronaviruset väcker många frågor. Hylte kommun följer de råd och rekommendationer som lämnas av exempelvis Folkhälsomyndigheten och UD. För att bidra till att minska risken för smittspridning ska elever och personal vara uppmärksamma på symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber. Vid uppvisande av sådana symtom ska eleven eller personalen vara hemma. Det gäller även vid lättare symtom enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer. Råden gäller oavsett om man varit på resa innan man blev sjuk eller inte.

– Vi gör bedömningen att den största kunskapen för den här frågan finns hos ansvariga myndigheter, det är viktigt att vi alla håller oss uppdaterade och följer de rekommendationer som finns. Men naturligtvis förbereder vi olika scenarier inom våra verksamheter för att kunna agera om läget förändras, säger Ann-Christin Johansson, barn- och ungdomschef.

Enligt Folkhälsomyndighetens bedömning finns, ur ett smittskyddsperspektiv, i dagsläget ingen anledning att friska elever eller personal ska stanna hemma från skolans verksamhet oavsett om hen rest i utpekade riskområden eller inte.

Regeringen kommer under fredagen att fatta ett beslut om en ny förordning. Den ger en möjlighet för Sveriges skolor att vid behov förändra sin verksamhet. Barn- och ungdomskontoret arbetar fortlöpande med att ta fram handlingsplaner för olika scenarier och förbereder verksamheten i den mån det är möjligt. Skolskjutsar går i dagsläget som vanligt, beredskapen att kunna ersätta sjuka chaufförer ligger hos ansvarig entreprenör.

Hylte kommun följer utvecklingen och arbetar aktivt med frågan i samverkan med Länsstyrelssen i Halland, Region Halland och övriga halländska kommuner. Ny information läggs löpande på hylte.se och kommunens Facebook. Följ länken nedan.

hylte.se/coronavirus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt