Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Skärshults rastplats utsedd till Sveriges bästa

Mats Persson och Ronny Löfquist (S) borrar upp plakat vid Skärshults rastplats.

Skärshults rastplats, strax norr om Hyltebruk vid väg 26 i Hylte kommun, har blivit utsedd av Motormännen till Sveriges bästa rastplats. Toppnoteringen delas tillsammans med Vojmån i Västerbotten, vilka båda har fått maximala 890 poäng. Utmärkelsen uppmärksammades under onsdagen då ett plakat sattes upp vid rastplatsen.

Motormännens representant Lennart Svensson förklarade att Skärshults rastplats har fått sina höga poäng eftersom skötseln är väldigt bra, samtidigt som det på denna bildsköna plats även finns möjlighet till vandringsleder, fiske och badplats.

Enligt Mats Persson, representant för Trafikverket, är städningen och rena toaletter viktigt för en bra rastplats.
– Fräscha toaletter är absolut A och O. Det är avgörande för om man vill stanna till, eller inte, på sin resa, konstaterar Mats Persson. Skärshult är ett bra exempel på att kombinationen Trafikverket, kommun och arrendator är ett lyckat koncept för att uppnå positivt resultat.

Städning på Skärshults rastplats innebär inte bara städning av toaletterna, utan att rensa hela området runtomkring rastplatsen från skräp, rensa och plantera i rabatterna och på vintern gäller det att hålla toalettbyggnaden rent från snö och is.

Trafikverkets Mats Persson och kommunråd Ronny Löfquist (S) hjälptes åt att borra upp Motormännens plakat på fasaden till den så viktiga toalettbyggnaden vid Skärshults rastplats.

Kontakt