Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Skärpta restriktioner inför julhelgen och stängda verksamheter i Hylte kommun

Regeringen skärper nu en rad restriktioner inför jul- och nyårshelgen. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari. Läs mer om de nya restriktionerna och hur det påverkar Hylte kommuns verksamheter nedan.

De nya skärpta restriktionerna är följande:

  • Max fyra personer får sitta tillsammans vid samma bord på restauranger. Gäller från 24 december.
  • Alkoholförsäljning får inte ske efter klockan 20:00. Gäller från 24 december.
  • Max antal personer som besöker köpcentrum, större butiker, gym med mera begränsas. Exakta antalet styrs av storleken på lokalen.
  • Folkhälsomyndigheten uppmanar alla fysiska butiker att avstå från den traditionella mellandagsrean för att minska trängseln.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken i samband med arbetspendling och vid andra tider då det är svårt att undvika trängsel. De nya riktlinjerna träder i kraft den 7 januari. Mer information från Folkhälsmyndigheten om munskydd kommer.
  • Alla som kan ska jobba hemma. Detta gäller inom stat, regioner, kommun och privat. Gäller omedelbart och till och med den 24 januari.
  • All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig bör stängas omedelbart till och med den 24 januari. Det gäller till exempel badhus, idrottshallar och museer.
  • Gymnasieskolor ska undervisa på distans till och med den 24 januari. Gymnasiesärskolan är undantagen.

Så här påverkas Hylte kommun av de nya restriktionerna från regeringen

Verksamheter inom Hylte kommun som stängdes ner under de lokala råden i Halland kommer fortsätta att vara stängda.

Med anledning av regeringens nya skärpta restriktioner och för att minska smittspridningen har Hylte kommun nu även beslutat att stänga följande verksamheter:

  • Alla bibliotek i Hylte kommun stängs ner helt från och med den 21 december.

  • Kommunens samtliga idrottsanläggningar har stängt från och med den 18 december. Detta gäller även träning för barn födda 2005 eller senare. Det enda undantaget är yrkesmässig idrott enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, även om vi uppmanar till det enskilda ansvaret att överväga att ställa in träningar. Alla bokade tider kommer automatiskt att tas bort. Man behöver inte skicka avbokningar till kommunen.

Alla stängningar gäller fram till den 24 januari 2021, men kan komma att förlängas. Mer information kommer efter årskiftet.

Mer om regeringens skärpta restriktioner på Folkhälsomyndigheten:
Folkhälsomyndigheten - Ytterligare åtgärder för att bromsa smitta och skydda hälsa Länk till annan webbplats.

Mer om stängda verksamheter och hur Hylte kommun berörs av de nationella råden:
Skärpta nationella råd – så här berörs Hylte kommun Länk till annan webbplats.

Håll i och håll ut, håll avstånd och tvätta händerna. Ta hand om dig själv och andra. Tillsammans kan vi minska smittspridningen.

Kontakt