Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Simhallen öppnar denna vecka
- Vilka fler verksamheter startar i höst?

I våras stängdes flera kommunala verksamheter i syfte att minska risken för smittspridning av covid-19. Denna vecka har grundskolan, och gymnasie- och vuxenutbildningen startat sina verksamheter. Även Örnahallens hälsocenter öppnar upp för bad och gruppträning och det pågår dialog i flera andra kommunala verksamheter om en eventuell uppstart.

Många verksamheter är angelägna om att öppna upp sina verksamheter igen samtidigt är alla måna om att det görs på ett säkert sätt utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer varför det arbetet får ta lite tid. Vi arbetar fortfarande i stab och följer utvecklingen av pandemin i samarbeta med de andra halländska kommunerna, Länsstyrelsen och regionen, säger Therése Reuter, stabschef Hylte kommun.

Nedan kan du läsa om vad som händer inom några av kommunens verksamheter.

Örnahallens Hälsocenter

Simhall & omklädningsrum
Simhallen och omklädningsrummen öppnar igen nu på fredag, 21 augusti. För att minska risken för smittspridningen kommer man inledningsvis att begränsa antalet besökare i simhallen till 30 personer, man avgränsar även ett antal omklädningsskåp. Omklädningsrummen följer inledningsvis simhallens öppettider.

Anmäl dig i receptionen
Alla besökare till simhallen ombeds anmäla sig i receptionen under receptionens öppettider oavsett om man har årskort eller liknande. Detta för att personalen ska kunna säkerställa antalet personer i simhallens verksamhet.

Simskolor
Simskoleverksamheten ses just nu över på grund av covid-19. Mer information kommer inom kort på kommunens webbplats hylte.se

Gruppträning
Gruppträningen startar vecka 34. På grund av covid-19 har verksamheten halverat antalet deltagare per pass, detta för att kunna hålla rekommenderat säkerhetsavstånd mellan deltagarna. Målsättningen är att försöka utöka antalet pass under hösten så att fler har möjlighet att delta. Du bokar passen som vanligt via webben hylte.se

Gym

Gymmet är öppet som tidigare och kunder med träningskort kommer som vanligt in under gymmets öppettider.

 

Bibliotek

Biblioteken runt om i kommunen fortsätter att ha öppet i höst. Biblioteket i Hyltebruk kommer att ha något begränsade öppettider, se hylte.se för aktuella öppettider.

Barnteater
Barnteatern kommer att genomföras i höst, se aktuellt program på bibliotekens hemsida. Dock kan lokalbyte bli aktuellt så håll ett öga på hemsidan inför evenemangen.

Digidelcenter
Digidelcenter kommer att ha öppet som vanligt i höst, öppettiderna följer Hylte bibliotekets öppettider. Personalen kommer att säkerställa att lokalerna medger ett säkerhetsavstånd och nödvändig utrustning finns för att kunna bistå besökare i deras frågor om den digitala tekniken. På Digidelcenter kan du som kommuninvånare få hjälp med att exempelvis ladda ned appar och uppdatera dina digitala enheter som mobil, surfplatta med mera.

Bio på Forum
I våras stängde bion på grund av ett begränsat filmutbud som en effekt av corona pandemin. Förhoppningen är att återuppta filmvisningen av enstaka filmer i höst. Filmvisning varje vecka förväntas inte komma igång före årsskiftet.


MP-huset

Verksamheten och second handbutiken har hållit öppet under pandemin och fortsätter att hålla öppet under hösten. Anpassningar av verksamheten har genomförts för att säkerställa att personal, deltagare och butikens besökare ska kunna följa rekommenderat säkerhetsavstånd. Ordinarie öppettider i butiken är kl 9-15. Då butiken bemannas av deltagare inskrivna på Arbetsmarknadsenheten har och kommer öppettiderna korrigeras utifrån förutsättningar gällande pandemin och deltagare. Eventuella förändringar i öppettider aviseras på butikens Facebooksida (MP-husets second hand) och på butikens entrédörr på Svarvaregatan 2 i Hyltebruk.


Omsorgsnämndens verksamheter

Inom omsorgsnämndens verksamheter pågår en översyn av samtliga verksamheter för att klargöra om och när det är möjligt att öppna olika dag- och frivilligverksamheter för våra äldre och även yngre brukare. Arbete pågår med att se över möjligheten att möblera om i lokaler för att säkerställa avståndet mellan deltagare, man ser över vilka aktiviteter som är lämpliga utifrån smittskyddssynpunkt och hur många deltagare man i så fall kan ha per grupp. Även rutiner för servering av fika och städ ses över. Målet är att försöka skapa så säkra mötesplatser som möjligt för alla deltagare. Mer information kommer på hylte.se

Öppna förskolan

Öppna förskolan fortsätter med sin verksamhet, samma tider även i höst. Dock kan det beroende på efterfrågan bli aktuellt att se över antalet deltagare per grupp. Håll utkik på hylte.se för mer information, där hittar du även aktuella öppettider.

Kontakt