Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Save the date – Psyklyftet i november 2021

Den psykiska ohälsan ökar, varför gör den det? Kan vi hjälpas åt att vända trenden, våga prata om psykisk ohälsa och lära oss mer om psykisk hälsa? Välkommen att delta i Psyklyftet, en temamånad om psykisk hälsa i november.

Temamånaden arrangeras av Hylte kommun i samarbete med Kungsbacka kommun och Region Halland. Syftet är att sprida kunskap, synliggöra vad psykisk (o)hälsa är och vad vi kan göra för att stärka den psykiska hälsan. Vi strävar efter att göra programmet intressant och erbjuda något för alla, oavsett var man befinner sig i livet. I år kommer vi bland annat att erbjuda föreläsningar om suicidprevention och vi får möta författare som samtalar om kroppspositivism.

Kanske har du eller din organisation en idé som ni skulle vilja bidra med?

För att få en bredd av aktiviteter behöver vi din hjälp! Exempel på aktiviteter som kan arrangeras är workshops och dialoger för att sprida kunskap, samtala och dela erfarenheter. Men det kan också vara något helt annat. Alla initiativ och idéer som på något sätt har en koppling till psykisk hälsa är välkomna! Vill du ha tips och inspiration kan du titta i förra årets program nedan.

Program Psyklyftet 2020 Öppnas i nytt fönster.

Är du intresserad och har ett initiativ du vill genomföra är du välkommen att skicka in din idé via kommunens e-tjänst nedan. Vi behöver ha in ditt förslag senast fredagen den 10 september.

E-tjänst - Intresseanmälan för aktiviteter under Psyklyftet Länk till annan webbplats.

Boka in Psyklyftet i din almanacka redan nu och håll dig uppdaterad på hylte.se/psyklyftet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Psyklyftet samordnas av Karin Lövgren, folkhälsoutvecklare i Hylte kommun och Kerstin Delefelt, social hållbarhetsstrateg på Region Halland. Du kan kontakta dem om du har frågor eller funderingar kring Psyklyftet. De hjälper gärna till.

Kontaktuppgifter:
Karin Lövgren - Folkhälsoutvecklare
Telefon: 0723 - 96 70 41
E-post: Karin.Lovgren@hylte.se

Kerstin Delefelt - Social hållbarhetsstrateg
Telefon: 0729-87 14 92
E-post: Kerstin.Delefelt@regionhalland.se

Kontakt